AP
Volledig scherm
© AP

NAVO-baas Stoltenberg: “Ernstige gevolgen als Rusland kernwapens gebruikt”

Als Rusland kernwapens zou inzetten in de huidige oorlog in Oekraïne zal Moskou te maken krijgen met “ernstige gevolgen”. Dat is Rusland al meermaals duidelijk gemaakt, zei secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg in een persconferentie. Over de Oekraïense aanvraag tot een versneld lidmaatschap bij het bondgenootschap bleef de NAVO-baas wat op de vlakte.

26 reacties

  • Robby Delcroit

    2 jaar geleden
    Het is heel jammer… gans onze wereld wordt geregeerd door mafkezen en dictators.. voor Rusland Poetin, in Turkije Erdogan, in Korea Kim yong-un , in Amerika een president die beter in een rusthuis zou gaan en ga zo maar door… Het is niet 1 voor twaalf, maar 5 na twaalf maar het is allemaal al te laat… de vraag is wanneer de bom barst ?
  • Sam Bedfort

    2 jaar geleden
    Stoltenberg is de grootste kluns ooit op dat zitje. Vier jaar geleden heeft de USA hem verwittigd voor de mogelijke energie problemen. Hij lachte de president uit. Nu doet hij weer stoer ipv ervoor te zorgen dat de burgers energie hebben. Stop de oorlogstaal, stop de oorlog en voorzie ons van energie, betaalbare energie.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Van een nucleair wapen maak je geen aanvalswapen. Dat is internationaal de rode lijn. Als Poetin iets nucleairs doet, zal het westen met conventionele wapens antwoorden. Anders kan iedereen nucleair gaan aanvallen. Er zijn nog trappen op de ladder om Poetin eerder dan dat aan banden te leggen. Ik vermoed dat alle mogelijkheden nu intens bestudeerd worden. Het westen kan afspraken maken met China en Indië etc. Die deur werd nooit gesloten. Een gemondialiseerde oorlog ja. WO III, neen.
  • Donato Ermanno

    2 jaar geleden
    De Amerikanen die niet spreken over hun kernarsenaal ...we zouden verbaasd staan moesten we horen dat de USA er veel meer heeft dan Rusland , China en India samen.. Als Poetin op de knop duwt , krijgt hij er het dubbel terug ..en weg is Rusland...En dan kunnen de Chinezen de gebieden overnemen voor de industrie... waarom houd China zich opd e achtergrond in dit conflict ?
  • Ferdinand Nuyts

    2 jaar geleden
    Haal Poetin van het internet en de media...! sluit hem volledig af van de buiten wereld.