De zevende dag
Volledig scherm
De zevende dag © © VRT - Sofie Silbermann

Zondag geen ‘De Zevende Dag’ door vakbondsactie: “Rechtstreekse aanleiding is Septemberverklaring”

TVDoor een staking van de crew van ‘De zevende dag’ zal het actuaprogramma komende zondag niet te zien zijn op één. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront. Directe aanleiding is de Septemberverklaring van de Vlaamse regering. “Die voorzag in een paar miljoen extra werkingsmiddelen, terwijl de kosten met tientallen miljoenen zijn gestegen”, zegt Carlos Van Hoeymissen (ACV Transcom). Mogelijk volgen de komende dagen nog meer acties.

13 reacties

  • jan boden

    2 jaar geleden
    De vrt zit in acute geldnood zeggen de vakbonden maar voor hun bekende schermgezichten smijten ze anderzijds met miljoenen. Misschien daar eerst eens besparen ?
  • Gerrit defreyne

    2 jaar geleden
    Op het nieuws van 13 uur geen enkele melding over de vakbondsactie. Dit bewijst hoe groot de solidariteit bij de medewerkers van de VRT is of zeker niet is. Een verdeelde zender kan de kijkers niet dienen. Bij de Vrt moet men zich dringend gaan bezinnen hoe het moet en zeker hoe het niet moet. Begin met de hoge lonen van mensen die weinig of niets bijdragen aan het slagen of falen in vraag te stellen en desnoods te herzien. Belastinggeld moet goed besteed worden ook aan programma's als thuis.
  • bob jansens

    2 jaar geleden
    op de meeste "politieke duidingsprogramma's" kan serieus bespaard worden: geen federale politici meer in deze programma's dus de programma's kunnen met 50% ingekort worden. Als de federale politici op de VRT willen blijven komen moet de federale regering ook maar een deel van de kosten dragen.
  • Roeland Van de Wal

    2 jaar geleden
    Vooral het programma dat een van de minste kijkcijfers oplevert niet uitzenden.Dat zal ze wel even leren in de Wetstraat.Het 7 uur journaal haalt bijna drie keer meer kijkers.Dit misschien een dag of twee niet uitzenden?
  • Patrick kil

    2 jaar geleden
    Opdoeken heel die VRT handel ! Nu, onmiddellijk.