© Shutterstock

Zo lang geniet je na van seks met je partner

Seks zelf brengt je al in vervoering, maar ook de dagen nadien geniet je nog lang na van een momentje bedsport met je partner. En daar is een goede reden voor. Dat zegt een wetenschappelijk onderzoek uit de Amerikaanse staatsuniversiteit in Florida.

mrra

214 koppels hielden een dagboek over hun seksleven bij voor de Amerikaanse onderzoekers. Twee weken lang schreven zij nauwgezet op wanneer ze samen in bed doken, maar ook hoe gelukkig ze zich voelden in hun relatie. Zes maanden later deden ze hetzelfde opnieuw.

Daaruit blijkt dat je ook 48 uur na de seks nog een gelukzalig gevoel blijft hebben. Twee dagen lang voelden de deelnemers zich tevreden en gelukkig. Dat geeft ook meer vertrouwen in je relatie, want die lijkt dan heel wat standvastiger volgens de partners. Als je om de twee dagen goede seks hebt, zou je dus in een continue roes van verliefdheid en tevredenheid verder leven. Dat helpt een band scheppen tussen partners, aldus het onderzoeksteam.

Maar hoe komt dat eigenlijk? Volgens de onderzoekers heeft het allemaal te maken met de natuurlijke cycli in het lichaam van de man én de vrouw. “Na drie dagen is het effect uitgewerkt, enkel die eerste twee dagen voel je je zo”, legt psychologe Andrea Meltzer van het onderzoeksteam uit. “Dat komt omdat de hoeveelheid van sperma bij een man op dat moment opnieuw “bijgevuld” is. En ook in een vrouw kan sperma op zichzelf maar twee dagen overleven.” Nadien ben je terug onverzadigd en is er opnieuw werk aan de winkel.

Eén moment zalige seks, twee dagen nagenieten en heel veel vertrouwen hebben in je relatie. Dat is al geweldig, maar het kan nog beter. “Bij sommige mensen duurt het nagenieten nog langer. En dat resulteert meteen ook in een nog standvastigere relatie. Maar dat is afhankelijk van persoon tot persoon en hoe zalig de seks nu precies was”, aldus Meltzer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer