© Photo News

Greg Van Avermaet mikt op goed resultaat in E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem

Olympisch kampioen Greg Van Avermaet kijkt reikhalzend uit naar komend wielerweekend, wanneer er met de E3 Harelbeke (vrijdag) en Gent-Wevelgem (zondag) twee WorldTour-koersen op Vlaamse wegen op het menu staan. Dat meldt hij woensdag op de website van zijn team BMC. ‘Gouden Greg’ rijdt beide races in functie van het belangrijke tweeluik Ronde van Vlaanderen-Parijs Roubaix (2 en 9 april).

“Ik kijk echt uit naar de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem en hoop te kunnen winnen. Mijn vorm is goed en ik voelde me uitstekend in Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo. Als alles goed verloopt, kan ik een goed resultaat neerzetten in de aanloop naar de Ronde. Dit zijn de laatste twee wedstrijden die ik rijd voor de start van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, het is dan ook belangrijk om alles te geven en goed samen te werken met het team”, stelde de Oost-Vlaming, die in 2013 derde werd in Gent-Wevelgem en in 2008 als derde eindigde in de E3.

“Greg stond vroeger al op het podium van beide wedstrijden en we weten dat hij nu nog beter in vorm is”, klinkt het bij sportdirecteur Fabio Baldato. “Een zege zou een enorme boost zijn met het oog op de Ronde van Vlaanderen en aangezien Greg de wegen zo goed kent, heeft hij zeker winstkansen.”

BMC-selectie voor E3:

Silvan Dillier (Zwi), Jempy Drucker (Lux), Martin Elmiger (Zwi), Floris Gerts (Ned), Daniel Oss (Ita), Manuel Quinziato (Ita), Greg Van Avermaet (Bel), Loïc Vliegen (Bel)

BMC-selectie voor Gent-Wevelgem:

Silvan Dillier (Zwi), Stefan Küng (Zwi), Daniel Oss (Ita), Manuel Quinziato (Ita), Miles Scotson (Aus), Greg Van Avermaet (Bel), Francisco Ventoso (Spa), Loïc Vliegen (Bel)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer