Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © bob moors

Onderzoek naar verdacht overlijden in Maaseik: verdachte geef zichzelf aan

MaaseikDe politie voert een onderzoek naar een verdacht overlijden in Maaseik. Daar werd vandaag een 45-jarige man dood aangetroffen in zijn appartement. Een 36-jarige verdachte meldde zichzelf aan bij de lokale politie Maasland en werd gearresteerd.

  1. Folteraar knipt vingerkootjes af van Limburgse drugsdief: “Vraag je maat wat ’ie wil dat ik nog doe”
    PREMIUM

    Folteraar knipt vingerkoot­jes af van Limburgse drugsdief: “Vraag je maat wat ’ie wil dat ik nog doe”

    Een 37-jarige man uit Eindhoven is tot veertien jaar celstraf veroordeeld voor ontvoering, marteling en grootschalige handel in harddrugs en vuurwapens. Een Limburgse drugscrimineel viel ten prooi aan de sadistische Nederlander. De gekraakte berichten van chatdienst Sky ECC lieten niets over de folterpraktijken aan de verbeelding over. “Dan nemen we hem gelijk mee en dan beloof ik jou dat ie alles bekent.”
    Hasselt
  2. DE VERZAMELAAR. Bij Nico (73) reis je door de geschiedenis van Tongeren, ‘s lands oudste stad: “Toen een oud-burgemeester stierf, mocht ik al zijn spullen hebben”
    PREMIUM

    DE VERZAME­LAAR. Bij Nico (73) reis je door de geschiede­nis van Tongeren, ‘s lands oudste stad: “Toen een oud-burgemees­ter stierf, mocht ik al zijn spullen hebben”

    “Ik moest nog één Belgische bajonet hebben, maar die kostte maar liefst 90.000 frank.” Dus besloot Nico Olislagers (73) uit Tongeren om zijn wapenverzameling achterwege te laten en zich te focussen op alles wat met de oudste stad van België te maken heeft. Als zoon van een moeder uit Lanaken en een vader uit Borgloon is hij geen rasechte Tongenaar, maar hij mag zich na al die jaren zeker zo noemen. Zijn volledige kelder en delen van zijn huis zijn ingepalmd. “Toch koester ik nog één droom”, vertelt Nico. Wij gingen langs in het minimuseum bij Nico thuis.
    Tongeren