We weten eindelijk hoe de mama van Belle gestorven is

De remake van Disney’s ‘Beauty and the Beast’ lijkt veel op de originele versie, al worden sommige verhaallijnen meer uitgediept. Zo komen we na al die jaren te weten hoe Belle haar mama is gestorven.

vwh

Belle is zowel in de animatiefilm als de remake te zien met haar vader Maurice, maar wat er met haar moeder is gebeurd komen we pas 26 jaar na de originele versie te weten.

- SPOILER ALERT: lees niet verder als je de film nog wil bekijken -

In de nieuwe prent vindt Belle bij het kasteel van het beest een boek met landkaarten. Dat is er achtergelaten door de wrede vrouw die het beest zijn menselijkheid afnam. Het boek beschikt over een bijzondere kracht: het kan mensen laten tijdreizen, maar enkel hun gedachten keren terug naar het verleden of projecteren de toekomst.

Op een bepaald moment gaan Belle en het beest terug naar haar ouderlijke huis in Parijs. Daar worden ze begroet door een dokter met een masker, die haar moeder behandelt tegen de builenpest. Maar het mocht niet baten: ze is aan de zogenaamde zwarte dood gestorven. De moeder smeekte Maurice om met Belle weg te lopen voor ze zelf werden besmet. Dat is wanneer de man besloot om een nieuw leven te beginnen op het Franse platteland. De rest van het verhaal is bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer