Een ongedateerde foto die de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken in 2020 van de gevangenen postte op zijn Twitteraccount.

VS en Venezuela ruilen gevangenen

De Verenigde Staten en Venezuela hebben een akkoord gesloten over de uitwisseling van gevangenen. Caracas heeft zeven Amerikaanse gevangenen vrijgelaten en mag in ruil twee familieleden van president Nicolas Maduro naar huis halen.

"Vandaag, na jaren van ongerechtvaardigde hechtenis in Venezuela, brengen wij Jorge Toledo, Tomeu Vadell, Alirio Zambrano, Jose Luis Zambrano, Jose Pereira, Matthew Heath en Osman Khan naar huis", kondigde de Amerikaanse president Joe Biden in een mededeling aan.

De eerste vijf personen zijn voormalige kaderleden van oliebedrijf Citgo. Ze werden in 2017 gearresteerd op verdenking van corruptie en werden veroordeeld tot celstraffen van 8 tot 13 jaar. In maart liet Venezuela al een topman van Citgo vrij.

De zeven Amerikanen worden geruild worden voor twee neven van de vrouw van de Venezolaanse president Nicolas Maduro, bevestigde de Venezolaanse regering in een mededeling. De twee familieleden van Maduro zaten in de VS achter de tralies vanwege drugsdelicten.

Meest gelezen