© politie

Verdachten gezocht van grijpdiefstal waarbij bejaarde vrouw hersentrauma oploopt

Politie en gerecht zijn op zoek naar twee verdachten van een brutale grijpdiefstal op een bejaarde vrouw, eind vorig jaar op Linkeroever. Het slachtoffer raakte zwaargewond.

inke

De grijpdiefstal gebeurde op 19 december 2016 aan de Gloriantlaan op Linkeroever. Die maandagnamiddag had de 80-jarige vrouw een lezing bijgewoond in de bibliotheek van Linkeroever. Rond 15.30 uur was ze te voet op de terugweg naar huis. Ter hoogte van de Gloriantlaan werd ze plots overvallen door twee mannen. Die grepen haar handtas en gingen er vandoor.

Het slachtoffer kwam zwaar ten val en werd met een hersentrauma overgebracht naar de spoedafdeling van het Stuivenbergziekenhuis.

© politie

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden zijn twee mannen te zien die beantwoorden aan de beschrijving van verschillende getuigen. Ze werden gefilmd voor de feiten. Ze zijn vermoedelijk tussen 18 en 20 jaar oud.

De eerste man heeft een getaande huid. Hij is normaal gebouwd en ongeveer 1m75 lang. Hij heeft kort donker haar. Op de dag van de feiten droeg hij een donkere jas met een pelskraag, een jeansbroek en sportieve schoenen. De tweede man is groter, ongeveer 1m80 à 1m90 lang. Hij is slank en heeft kort donker haar. Hij droeg een witte training en donkere schoenen en hij had een rugzak bij.

Wie enige informatie heeft over de mannen, kan contact opnemen met de politie op het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu. Ook als deze mannen niets met de feiten te maken hebben, vragen de speurders dat ze contact opnemen met de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER