Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Pofferdepofferdepof: aardappels op z'n Mexicaans

Weer een dag zonder vlees maar mét extra smaak. Deze Vlaamse aardappels krijgen met de avocado een exotisch tintje.

Wat heb je nodig:
4 grote zachtkokende aardappelen
120 g mais uit blik, uitgelekt
120 g rode kidneybonen, uitgelekt
1 rode ui, gesnipperd
2 tomaten, ontpit, in blokjes
2 avocado's
1/2 tl cayennepeper
enkele takjes verse peterselie
4 el zure room
boter
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Was de aardappelen, prik ze met een vork hier en daar in, smeer ze in met boter en bestrooi ze met zout. Leg een stuk aluminiumfolie op een ovenrooster en legt hier de aardappelen op. Zet 60 minuten in de oven. Leg er na vijftien minuten een vers klontje boter op en bedruip nadien elke tien minuten met de gesmolten boter.
Stap 2: Haal het vruchtvlees uit de avocado's en plet met een vork fijn. Kruid met de cayennepeper, peper en zout. 
Stap 3: Haal de aardappelen uit de oven en snij ze in de lengte half door. Schep er wat van het aardappelkruim uit en vul de aardappelen met de mais, bonen, tomaten, ui en avocadocrème. Schep er een lepel zure room op en garneer met verse peterselie. Bedruppel met olijfolie, bestrooi met peper en serveer meteen.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel