©  AFP

Brecht Dejaegere scoort in ruime zege voor Toulouse, ook Clermont viert

Toulouse heeft zondagnamiddag op de negende speeldag van de Ligue 1 ruim gewonnen van Montpellier met 4-2.

Nicolas Cozza (7.) maakte er eerst nog 0-1 van, maar Stijn Spierings (18.), Zakaria Aboukhlal (24.) en Fares Chaibi (31.) stelden nog voor rust orde op zaken. Aanvoerder Brecht Dejaegere (48.) plaatste vroeg in de tweede helft het orgelpunt en mocht een kwartier later gaan rusten. Elye Wahi (68.) deed nog wat terug voor de uitploeg.

Op hetzelfde tijdstip vierde ook Clermont met 1-3 tegen hekkensluiter Ajaccio. Grejohn Kyei (11.) opende de score voor de bezoekers met verdediger Maximiliano Caufriez in de basis, Cedric Avinel (70.) hing de bordjes in evenwicht. Late treffers van Elbasan Rashani (89.) en Jodel Dossou (90.+2) schonken Clermont, waar Brandon Baiye vijf minuten kreeg, in extremis de drie punten.

Stade Reims graaide zonder de geschorste Maxime Busi en de geblesseerde Thomas Foket net niet de volle buit mee bij Troyes (2-2). Yunya Ito eiste met de 1-2 in de 54e minuut en een rechtstreekse rode kaart in de 56e minuut een hoofdrol op. Het numerieke ondertal brak nog zuur op in de laatste minuut van de reguliere speeltijd met de gelijkmaker van Jackson Porozo (90.).

Clermont staat voorlopig negende in de algemene rangschikking van de Franse hoogste voetbalafdeling met 13 punten. Toulouse volgt drie posities lager met 11 stuks, terwijl Reims op de zeventiende plaats onderin blijft bengelen met 7 eenheden.