Van Helden in actie op training bij STVV, dat hem dit seizoen uitleent aan MVV. ©  Bart Borgerhoff

Genkenaar Rein Van Helden matchwinnaar voor MVV

In de Nederlandse eerste divisie heeft MVV vrijdagavond voor een spectaculaire comeback gezorgd tegen Willem II. De ploeg uit Maastricht boog een 0-2-achterstand aan de rust nog om in 3-2-winst, met daarbij een glansrol voor de uitgeleende Kanaries Jarne Steuckers en Rein Van Helden.

Pieter Vanlommel

Beide Kanaries worden dit seizoen door STVV uitgeleend aan MVV. Steuckers leverde tegen Willem II de assist voor de aansluitingstreffer van Marko Kleinen, Van Helden zorgde in minuut 95 voor de apotheose door de 2-3 binnen te schieten. De verdediger uit Genk had net voordien aan de andere kant nog een bal van de lijn gehaald.

Dankzij de overwinning staat MVV op de vierde plaats na negen speeldagen. De 20-jarige Steuckers zit al aan drie doelpunten en drie assists, voor zijn leeftijdsgenoot Van Helden was het zijn eerste doelpunt van het seizoen.