© BELGA

Kimberly Buys vol vertrouwen naar stage Tenerife

Kimberly Buys vertrekt zondag met veel vertrouwen naar de traditionele stage in Tenerife. Haar niet erkende WK-limiet op de 50 m vlinderslag begin deze maand op de Antwerp Diamond Speedo Race was voor haar de onverwachte bevestiging dat het nieuwe trainingsprogramma werkt.

Buys (27) zwom in 2005 haar eerste EK maar lijkt na twaalf jaar topsport nog verre van uitgeblust. “Uiteraard stelde zich na de Olympische Spelen van Rio vorig jaar de vraag of ik nog verder wilde en hoe”, reageerde Buys aan de rand van haar trainingsbad, de Wezenberg in Antwerpen. “Zoals steeds bracht Ronald Gaastra de oplossing alhoewel ik nu daar heel veel twijfels over had. Ik heb 12 jaar met het idee geleefd ‘hoe harder je traint, hoe sneller je kan zwemmen’. In die optiek trainde ik in een bepaalde periode liefst drie keer per dag en nu moest ik minder gaan trainen”.

Het nieuwe trainingsprogramma heeft als basis vermageren maar tegelijkertijd aan kracht winnen. “Als je minder en anders eet, heb je uiteraard minder energie om te trainen en dus maal ik nu veel minder kilometers”, verduidelijkt Buys. “Omgekeerd doen we meer krachttraining. Op de Antwerp Diamond Speedo Race is voor mij echt de bevestiging gekomen dat het systeem werkt. Ik had er echt niet naar gepiekt en in mijn hoofd zat nog steeds de overtuiging dat ik met zo weinig training onmogelijk toptijden kon zwemmen. En dus totaal onverwacht zwom ik de WK-limiet voor Boedapest deze zomer. De limiet werd wel niet erkend maar daar lig ik helemaal niet van wakker.”

Buys vertrekt zondag dus met heel veel zin naar de stage in Tenerife. “De WK-limiet heeft aangetoond dat ik nog steeds progressie kan maken en dat geeft natuurlijk een geweldige boost. Ik twijfel er dan ook niet aan dat ik in mei op het BK de vereiste limieten opnieuw ga zwemmen. In Tenerife ga ik de definitieve basis leggen voor de vooropgestelde tijden voor Boedapest”.

# Belga context ## Related picture(s) [RIO 2016 OLYMPICS WOMEN SWIMMING 100M BUTT...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer