Oud-kolonel Roger Housen: “Nog voor half november verzeilen we in een situatie waar we dat soort zaken niet meer gaan zien.”
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-kolonel Roger Housen: “Nog voor half november verzeilen we in een situatie waar we dat soort zaken niet meer gaan zien.” © Reuters/Photo News

“Dit zal de oorlog niet doen kenteren”: oud-kolonel Housen tempert de hoera-berichten over de verovering van Lyman

De Oost-Oekraïense plaats Lyman, ruim vier maanden lang een bolwerk van (pro-)Russische troepen in de regio Donetsk, is weer helemaal in handen van Oekraïne. Wat betekent dat voor de oorlog? Volgens oud-kolonel Roger Housen zitten de meeste westerse media er naast in hun hoera-analyses.

50 reacties

  • Marie -b DeBoey

    2 jaar geleden
    Stel dat Rusland kernwapens gaat gebruiken, dan gaat helaas zijn veroverd gebied er mee van proeven, en schiet hij in eigen voet Of gaan ze het spelletje verder spelen en zeggen dat Oekraïne dit afgeschoten heeft . Wie gaat de dobbelstenen gooien,
  • Polutnik Ronald

    2 jaar geleden
    Jos Segers , alleen met kernwapens kan Rusland nu iets forceren. Maar met hun oude wapens gaan ze er zeker niet geraken deze grootmacht . En als ze alternatieve wapens gaan gebruiken is het hek van de dam voor Rusland . De NAVO en bondgenoten zitten al overal klaar met vliegdekschepen jachtvliegtuigen en onderzeeboten en dat alles samen zijn er duizenden en duizenden .
  • kris platteau

    2 jaar geleden
    En ondertussen zijn de Oekraïners ook in het zuiden door de Russische linies gebroken.
  • ivan de ridder

    2 jaar geleden
    In India ook een oud-militair leider die van bij de aanvang van deze oorlog commentaar gaf en meende dat het Oekraïense leger de Russische tanks met pijl en boog moest bekampen. We weten niet hoever de bewapening gaat, maar wel dat Amerika met deze oorlog Rusland voor onbepaalde tijd op de knieën wilt brengen. Weldra is het winter, dan floreren tanks op het terrein. Lijkt me ook niet voor de lol dat de gouverneurs van de 'nieuw-Russische provincies' in Moskou zitten tijdens de retaliatie.
  • Paul De Mol

    2 jaar geleden
    Kolonel Housen heeft gelijk: nu die gebieden officieel deel uitmaken van de Russische federatie, moet het Russische leger die gebieden bevrijden, wat het ook moge kosten, en hoe lang het ook moge duren. Als het westen dat niet wil begrijpen, moeten ze dat zelf weten. Maar ze stoppen nu miljarden in een bodemloos vat, een verloren zaak, terwijl hun eigen economie ten onder gaat..