Een militair van de Oekraïense Nationale Garde staat bij een brug over de Siverskyi Donets-rivier die tijdens een Russische aanval op Oekraïne is verwoest, in de stad Sviatohirsk, regio Donetsk.
Volledig scherm
Een militair van de Oekraïense Nationale Garde staat bij een brug over de Siverskyi Donets-rivier die tijdens een Russische aanval op Oekraïne is verwoest, in de stad Sviatohirsk, regio Donetsk. © REUTERS

De herovering van Lyman kon voor Poetin niet op een slechter moment komen

Oorlog in OekraïneOekraïne heeft dit weekend een flinke militaire én psychologische tik uitgedeeld aan Rusland. Eén dag na de annexatie van de oostelijke Donetsk-regio zag Moskou zich genoodzaakt zijn troepen terug te trekken uit de strategisch belangrijke stad Lyman.

10 reacties

  • ivan de ridder

    2 jaar geleden
    "De inzet van “alle wapens inclusief strategische kernwapens” om geannexeerd grondgebied te verdedigen." Dat zullen pro-Russische gemeenschappen in die regio's graag horen ... ze zullen nu al verplicht worden mee te vechten tegen hun geburen. Een ding is zeker, de gouverneurs die vorige week nog met Poetin aan het juichen waren voor de 'permanente annexatie' mogen voor hun leven vrezen zodra ze terugkeren. Als ze niet door Poetin opgeruimd worden voor 'incompetentie', dan doen de locals het wel.
  • Felix Strackx

    2 jaar geleden
    Komaan gasten, erop en erover! Als ik zo oud niet was, kwam ik nog helpen ook.
  • Jan Vannuffelen

    2 jaar geleden
    Kadyrov krijgt schrik. Hij weet als Poetin verdwijnt zijn lot ook snell beslecht zal zijn. De smeerlap.
  • van leeuwen leroy

    2 jaar geleden
    Man die kadyrov wilt alleen maar burgers doden die medvedev ook. Dat die prorussische in rusland gaan wonen dan ist al niet nodig..blij dat oekraine heel goed en sterk reageerd...go oekraine!!!!
  • Martin Maebe

    2 jaar geleden
    Ramzan Kadyrov dacht: "Ik kom, ik zie en ik overwin". Hij zou de varkentjes uit Kiev eens vlug komen wassen... Maar zijn rebellenleger is niet opgewassen tegen de helden van Kiev en krijgt slaag om de oren. Nu smeekt hij bij 'Putin' om zware (kern)wapens of hij druipt straks af richting zijn geboortedorp, met de staart tussen het gat.