Illustratiefoto. Tesla was het afgelopen kwartaal goed voor een recordaantal leveringen.
Volledig scherm
Illustratiefoto. Tesla was het afgelopen kwartaal goed voor een recordaantal leveringen. © AFP

Tesla levert recordaantal auto's af, maar toch minder dan analisten hadden verwacht: fors omlaag op Wall Street

Elektrische autobouwer Tesla heeft het afgelopen kwartaal in totaal 343.830 auto’s afgeleverd, goed voor een nieuw record. Dat neemt niet weg dat de Amerikaanse producent wel minder voertuigen afleverde dan wat analisten hadden verwacht. Op Wall Street raakte Tesla maandag prompt bijna 9 procent van zijn waarde kwijt.

5 reacties

  • Dirk Van den Lemmer

    2 jaar geleden
    Veel produceren is één, ze aan de man brengen twee. Als je iets op de markt brengt waar maar enkelingen in geïnteresseerd zijn blijf je er mee zitten. De concurrentie heeft Tesla ingehaald en biedt nieuwere en beter afgewerkte producten aan. Binnen vijf jaar bestaat Tesla niet meer als autobouwer maar enkel als producent van thuisbatterijen.
  • jesper stijnen

    2 jaar geleden
    Top auto's. Veel waarde voor uw geld. Full option, super snel. Veel binnenruimte voor gelijkaardige buitenmaten.
  • mike milan

    2 jaar geleden
    Op 5 jaar tijd…plus 600% winst op de aandelen Geen enkel bedrijf doet beter.En momenteel Jan er ook geen enkele elektrische auto aan tippen.Tesla staat met alles ver vooruit.
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Inderdaad als je er eerst 100 verkoopt en daarna 120 heb je meer verkocht. Heel dat elektrische gedoe verlegt alleen maar de vervuiling, stroom wordt gemaakt met steenkool mensen. De problemen met de batterijen daar strop alles, 485km onder gunstige omstandigheden en dan uren aan de stroom, die auto's zijn alleen goed voor niche markten.
  • Britt Pinxten

    2 jaar geleden
    Fel Overroepen heel die Tesla.