(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © ThinkStock

Steden en gemeenten zien aantal hulpvragen sterk stijgen, en trekken aan alarmbel: “Breid sociaal tarief verder uit”

In een brief aan de federale ministers Tinne Van der Straeten (Energie) en Karine Lalieux (Maatschappelijke Integratie) dringt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) aan op bijkomende energiemaatregelen. Zo vraagt de VVSG onder meer een verdere uitbreiding van het sociaal tarief. De organisatie vraagt de federale overheid ook om bij de energieleveranciers aan te dringen op “correcte voorschotfacturen” en “bereikbare en behulpzame” klantendiensten.

6 reacties

  • Van Eersel Guy

    2 jaar geleden
    Stop met sociaal tarief uit te breiden! Wat een beleid!
  • Patrick Jonckheere

    2 jaar geleden
    Dat is niet alleen het resultaat van de energieprijzen maar ook het resultaat van de leefwijze van heel veel mensen. Alles kopen op afbetaling en dan op het einde van de maand niks over te hebben. Dan komt er iets onverwachts en dan zitten ze in de moeilijkheden en moet een ander het oplossen.
  • Linda Wellekens

    2 jaar geleden
    Het sociaal tarief zou moeten gelden voor iedereen die een netto inkomen heeft onder de 1800 euro; daar zitten veel gepensioneerden bij, steuntrekkenden, zieken en gehandicapten en eenoudergezinnen en alleenstaanden; die hebben nu hulp nodig.
  • Jo Bosman

    2 jaar geleden
    Het sociaal tarief uitbreiden lost weinig tot niks op, daar dit nu ook al hoger is dan de normale prijs van voorheen en die ook omhoog gaat. sociaal tarief uitbreiden. Ok ,maar dat moet dan weer gecompenseerd worden met andere belastingen. Het is de staat en de leveranciers die de energie zo duur maken .BTW Taksen , Accijnzen . Zij zijn de grote slokkoppen en die gaan uiteraard niks doen om dat te veranderen
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Dat krijg je met hun koterij aan maatregelen. De enige echt eerlijke en werkzame maatregel is een voldoende groot basispakket voor iedereen. Het verschil met of zonder sociaal tarief kan nu al oplopen tot 7500€ per jaar. En er zit dus altijd een groep net boven die grens dien dan in één klap een pak armer wordt dan iemand met een inkomen van enkele euro's minder. De verleiding wordt groot om dan part-time te gaan werken om van dat sociaal tarief te genieten.