Direct naar artikelinhoud
NieuwsVisserij

▶ Opschudding in de wereld van de sportvisserij: kampioen betrapt op valsspelen

Illustratiebeeld.Beeld © Dale C. Spartas/CORBIS

De professionele sportvisser Jake Runyan en zijn partner Chase Cominsky, de aanvankelijke winnaars van het vistoernooi van Cleveland, zijn betrapt op valsspelen. De twee verzwaarden hun vangst met loden gewichtjes en vulden hun vissen voor de weging op met kleinere visjes om ze nog steviger te doen lijken. Het bedrog zorgt voor ophef in de wereld van de sportvisserij.

Video wordt geladen...

In de video is te zien hoe een jurylid meerdere loden balletjes en versneden visjes uit de ingewanden trekt van de door Runyan ter weging aangeboden vissen. Na de ontdekking werd Runyan door toeschouwers uitgejouwd en beschuldigd van diefstal, zoals te zien is in een filmpje dat op internet viraal gaat.

Twitter bericht wordt geladen...

Het opgejutte publiek roept ook op om de sportvissers aan te geven bij de politie. Of het zover komt, valt nog af te wachten, maar de overwinning in Cleveland is Runyan en zijn partner in elk geval wel ontnomen. Ook eerdere zeges van het duo op prestigieuze toernooien en kampioenschappen worden na dit schandaal onder de loep genomen.

Runyan en Cominsky verdienden volgens de website Sports Tiger vorig jaar alleen al met het winnen van het Lake Erie Walleye Trail Championship honderdduizenden dollars, mogelijk op frauduleuze wijze, zoals nu blijkt. De komende dagen zal duidelijk worden of het duo wordt aangeklaagd.