Skireizen zullen komende winter niet alleen duurder zijn, maar ook lichtjes anders dan we gewend zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Skireizen zullen komende winter niet alleen duurder zijn, maar ook lichtjes anders dan we gewend zijn. © anp

Uw skireis zal er anders uitzien: deze maatregelen nemen skigebieden om energiefactuur te drukken

De stijgende energieprijzen en torenhoge inflatie laten zich overal voelen, ook op vakantie. Dat skireizen daardoor ruim 10 procent kostelijker zijn dan vorig jaar, schreven we eerder al. Maar het dure leven zal nog andere gevolgen hebben voor wie deze winter de skilatten aanbindt. Skigebieden schuwen de creatieve oplossingen niet om te besparen, zo blijkt.

21 reacties

  • Ives Ameel

    1 jaar geleden
    Als mensen gelukkig zijn om te gaan skiën waarom niet, maar dan moet je niet afkomen met besparingen als je dit kunt betalen kun je het andere ook.
  • Stephan Priem

    2 jaar geleden
    Ik ben nog nooit naar een festival geweest, heb nog nooit een live optreden gezien, ga niet naar de voetbal, ga amper op cafe of restaurant, maar zolang het nog kan ga ik skiën. Ieder zijn keuzes.
  • Amber Habex

    2 jaar geleden
    "Zij die geld hebben voor..." heb mijn skireis al 2 jaar opgeschoven zien worden, was al betaald. Dat wilt dus niet zeggen dat er nog enorm veel geld over is om es zot de prijzen laten stijgen
  • Walter Van Criekinge

    2 jaar geleden
    Het OCMW moet mijn energie factuur betalen, maar ik ga wel skiën want dat is een verworven recht.
  • Theo Van Hoof

    2 jaar geleden
    Het is hoe iedereen zijn prioriteiten stelt glenn wouters. Anderen gaan regelmatig op café, gaan op restaurant, roken, hebben een dure auto of een groot huis met zwembad, hebben de nieuwste aaitelefoon, ... Ik spaar maandelijks om op skiverlof te gaan. Het eten en drinken is er goedkoper als hier. 17€ voor een grote Schnitzel. Voor 10€ eet je daar nog een dame blanche of dame noir. En zoals Marleen Sauvillers zegt. De mensen ginds leven er van. Voorschot is betaald.