Natuurhulpcentrum Oudsbergen vangt bever op Genks terras

Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen heeft een slapende bever gevangen op een terras in Genk. Het dier is er waarschijnlijk beland na een lange tocht langs de sporen, waarna het uitgeput in slaap viel onder een terrastafel.

Het Natuurhulpcentrum krijgt wel vaker oproepen voor bevers. “Maar dit is de eerste keer dat we er eentje moesten opvangen die onder een terrastafel lag te slapen”, zegt Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum.

Maar hoe geraakt die bever dan op zo’n terras? “Waarschijnlijk gaat het om een bever die de avond voordien bij IKEA gezien werd. Via een spoorlijn zou de bever dan op het terras zijn gesukkeld.” Een nachtelijke tocht is niet uitzonderlijk voor jongvolwassen bevers. “Het zijn nachtdieren die vanaf een bepaalde leeftijd op zoek moeten naar nieuw leefgebied, en dan duiken ze soms op vreemde plaatsen op.”

Videospeler inladen...

De bever is intussen weer vrijgelaten. “Na onderzoek bleek het dier kerngezond, dus hebben we het dier in het donker vrijgelaten in een geschikt leefgebied”, besluit Thoelen.

Meest gelezen