SBS
Volledig scherm
© SBS

Gênant moment in ‘De allerslimste mens’: niemand weet iets over 'Memory', Erik Van Looys verfilming van 'De Zaak Alzheimer’

TVPijnlijk moment in de vaak alles bepalende filmpjesronde van de ‘Allerslimste mens’. Geen enkele kandidaat kon iets zinnigs vertellen over ‘Memory’, de remake van ‘De Zaak Alzheimer’ en - naast ‘Loft’ - de meest succesvolle film van regisseur Erik Van Looy. De trefwoorden ‘Memory’, ‘De Zaak Alzheimer’, ‘Liam Neeson’, ‘Guy Pearce’ en ‘Martin Campbell’ deden geen enkel belletje rinkelen. Dat belletje had nieuwkomer Peter van de Veire overigens toch niet kunnen redden. Hij was geen partij voor het duo Cannaerts-Van Impe.

  1. Ex-wielrenner Jan Bakelants doet mee aan ‘Special Forces’: “Militaire scholing voor iedereen zou niet verkeerd zijn”
    PREMIUM
    tv

    Ex-wielrenner Jan Bakelants doet mee aan ‘Special Forces’: “Militaire scholing voor iedereen zou niet verkeerd zijn”

    Stapje in het onbekende voor ex-wielrenner Jan Bakelants (38). De voormalige gele trui tast straks zijn grenzen af in ‘Special Forces: wie durft wint’ in plaats van op de koersfiets. “Ik dacht vooraf dat het gewoon een spelprogramma was, maar dit was echt the real deal”, aldus de HLN-wieleranalist. Naast hem zijn nog twee nieuwe namen bekend voor het tweede seizoen: een ‘Thuis’-actrice en een Nederlandse zanger. En één ‘Special Forces’-collega kent Bakelants al goed: “Ik ontmoette hem in het ziekenhuis, onder de slechtst mogelijke omstandigheden.”
  2. “‘Verboden te filmen’, klonk het één dag voor de opnames”: achter de schermen van ‘Het onbekende’
    PREMIUM
    TV

    “‘Verboden te filmen’, klonk het één dag voor de opnames”: achter de schermen van ‘Het onbekende’

    De controle loslaten. Het is de nachtmerrie van elke tv-maker, maar bij ‘Het onbekende’ kan het niet anders. Het spel zorgt immers voor 32 dilemma’s waarbij twee teams telkens moeten kiezen, goed voor in totaal 120 mogelijke scenario’s. Een huzarenstukje dus om alles voor te bereiden. Wij nemen u mee voor een exclusieve blik achter de schermen bij een rondreizend circus met tachtig crewleden. “Bij een tweede seizoen zouden we het anders aanpakken.”