© Joris Herregods

Kathleen Aerts (ex-K3) heeft grootse plannen

Kathleen Aerts is druk bezig. Haar K3-carrière zei ze ondertussen al meer dan 8 jaar geleden vaarwel. Nu is ze klaar voor opnieuw een nieuwe uitdaging. Deze keer schrijft ze een boek over haar kinderen en haar mama.

mrra

Dat is niet het eerste boek dat Kathleen schrijft. In 2015 pende ze al een ander verhaal neer onder de titel ‘Voor Altijd Mijn Mama’ . Een boek over haar dementerende mama. “Naast het immense onverwachte succes was de mooiste bekroning dat mijn persoonlijk verhaal zoveel mensen kon raken en de troost van de herkenning kon brengen”, vertelt het ex-K3’tje tegen Showbizzsite. “Als iemand in je naaste kring aan dementie lijdt, lijdt de hele omgeving met hen mee.” Vlak na het verschijnen van haar eerste boek trok Kathleen naar Zuid-Afrika. Daar zorgde ze voor haar mama, die gebukt ging onder de moeilijke ziekte.

Nu wil ze het verhaal doen van kleinkinderen van mensen met jeugddementie. Ook Kathleens eigen kinderen, Lewis en Jay, zien dat bij hun oma, maar die herkent hen niet altijd meer. Onder de titel ‘Lily en Max, in de wereld van oma’ schrijft ze over twee fictieve karakters. “Hoewel een gelijkenis niet volledig uit te sluiten is”, geeft Kathleen toe aan Showbizzsite.

“Kinderen kunnen vaak nog veel minder dan volwassenen vatten wat er precies aan de hand is. Soms zijn ze boos, ontgoocheld en voelen ze zich in de steek gelaten. En toch schuilt precies in hun kinderlijke naïviteit tegelijkertijd de beste manier om met deze vreselijke ziekte om te gaan.” Dat gevoel bracht haar op het idee om via een verhaal ook kinderen – vanuit hun eigen leefwereld – meer inzicht te geven in wat alzheimer concreet betekent. “Ik wil hen handvaten aan te reiken om toch zo lang mogelijk dat contact met hun oma´s en opa´s vast te houden... Zonder daarbij de realiteit te hard te laten inslaan”, zegt ze tegen Showbizzsite.

Het boek is nog niet af. Kathleen nog volop aan het schrijven. De bedoeling is dat ‘Lily en Max, in de wereld van oma’ in september 2017 verschijnt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER