Dinsdag ging het Russische hogerhuis unaniem akkoord met wetten om de Oekraïense gebieden in te lijven. Nu moet alleen president Poetin nog een laatste handtekening zetten om de annexatie te formaliseren.
Volledig scherm
Dinsdag ging het Russische hogerhuis unaniem akkoord met wetten om de Oekraïense gebieden in te lijven. Nu moet alleen president Poetin nog een laatste handtekening zetten om de annexatie te formaliseren. © AP

Russische Hogerhuis keurt annexatie van Oekraïense regio's unaniem goed

Rusland heeft de illegale annexatie van vier Oekraïense regio’s bijna afgerond. De Russische Federatieraad, het Hogerhuis, heeft dinsdag het licht op groen gezet voor de annexatie van Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja. De 154 aanwezige senatoren keurden de teksten voor de inlijving van de vier Oekraïense gebieden unaniem goed, meldt het Russische staatsagentschap Tass.

7 reacties

  • Hubert Van Herck

    2 jaar geleden
    Iedereen van het russisch hogerhuis heeft dus bloed aan zijn handen door de annexatie goed te keuren. Bijgevolg ook oorlogsmisdadigers, dus strafhof.
  • Frans Peeters

    2 jaar geleden
    Zijn we Kosovo vergeten daar heeft het internationaal gerecht beslist dat de bevolking democratisch beslist
  • Rudolf VAN BELLEGHEM

    2 jaar geleden
    Hoe groot kan hoogmoed zijn , en met welke gevolgen voor miljoenen mensen
  • Paul Detandt

    2 jaar geleden
    Niet meer dan normaal, dat was vroeger Rusland en die mensen willen dat ook.
  • Dany Herman

    2 jaar geleden
    Kunnen we Rusland niet annexceren dan is gas en olie probleem meteen van de baan
  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhuizen uit vrees voor Russische aanvallen

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhui­zen uit vrees voor Russische aanvallen

    Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 26 april over de oorlog in Oekraïne. Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft “enkele tientallen” tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Wit-Rusland. En Oekraïne gebruikte voor het eerst langeafstandsraketten met bereik van 300 kilometer, heimelijk gestuurd door de VS.
  2. Bezorgdheid rond beelden van Russische nucleaire trein: “Dit lijkt voorlopig een onbevestigd gerucht”

    Bezorgd­heid rond beelden van Russische nucleaire trein: “Dit lijkt voorlopig een onbeves­tigd gerucht”

    De vrees voor een nucleaire escalatie van Rusland in de oorlog met Oekraïne is toegenomen nadat er zondag een grote Russische goederentrein in beweging is gezet. De trein wordt in verband gebracht met het vervoer van gespecialiseerde militaire apparatuur, met name een afdeling van het Russische leger die zich bezighoudt met kernwapens. Dat melden verschillende internationale media. Onze oorlogsreporter Robin Ramaekers beschouwt de nucleaire trein voorlopig nog als een onbevestigd gerucht, maar duidt wel op een mogelijke nucleaire test op de Zwarte Zee.