Romuald Verburgh, Alain Deltrude en Julien Butera.
Volledig scherm
PREMIUM
Romuald Verburgh, Alain Deltrude en Julien Butera. © Photo News

ASSISEN. “Ik heb niets te zeggen”: beschuldigden campingmoord vertonen geen greintje spijt in laatste woord

Middelkerke/OostendeOp het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke heeft de jury zich teruggetrokken voor het beraad over de schuldvragen. In hun laatste woord maakten Alain Deltrude (48), Julien Butera (33) en Romuald Verburgh (35) een gelaten indruk. Geen greintje spijt of zelfs maar enige aanzet tot verontschuldigingen kwam uit hun mond. De jury moet nu oordelen wie welk aandeel had bij de gruwelijke moord op Mihael Parrent (37).

  1. ASSISEN. “Mihael Parrent is afgeslacht als een varken”: procureur-generaal haalt zwaar uit op proces rond campingmoord
    PREMIUM
    Middelkerke/Oostende

    ASSISEN. “Mihael Parrent is afgeslacht als een varken”: procureur-generaal haalt zwaar uit op proces rond camping­moord

    “Een orgie van bloed en geweld.” Procureur-generaal Serge Malefason heeft op het proces rond de campingmoord in een urenlang requisitoir de gruwel beschreven die zich vijf jaar geleden afspeelde op camping Marva III in Middelkerke. Hij vergeleek de dood van Mihael Parrent (37) met stierengevechten en het slachten van een varken. Feiten waaraan volgens het Openbaar Ministerie alledrie de beschuldigden schuldig zijn. Ook Romuald Verburgh dus, die dat nochtans met klem betwist. “Hij durfde Mihael niet te vermoorden, maar heeft zich ook niet verzet.”
  2. ASSISEN BRUGGE. 11-jarig dochtertje van Mihael (37) weet dat haar vader vermoord werd: “Ze is heel kwaad op die drie mannen”
    Middelkerke/Oostende

    ASSISEN BRUGGE. 11-jarig dochtertje van Mihael (37) weet dat haar vader vermoord werd: “Ze is heel kwaad op die drie mannen”

    Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke zijn donderdag vrienden en familie van slachtoffer Mihael Parrent (37) komen getuigen. Ze beschreven de Oostendenaar als een zorgzame man en vader, maar gingen ook z’n problemen niet uit de weg. De kennissen van Alain Deltrude (48) en Julien Butera (33) probeerden vooral het slechte beeld van beide beschuldigden te nuanceren. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.