Kanye ‘Ye’ West haalt zich woede op de hals met nieuwe stunt op de catwalk: “White Lives Matter”

CelebritiesDe ‘Black Lives Matter’-beweging is niet blij met de laatste stunt van Kanye ‘Ye’ West (45). De zanger en designer organiseerde een modeshow in Parijs voor zijn eigen merk Yeezy. Op de catwalk was er veel zwarte kledij te zien waarop de zin ‘White Lives Matter’ geschreven staat. Er is duidelijk afgekeken van ‘Black Lives Matter’ en daar zijn de mensen van de beweging absoluut niet mee gediend. Ze begrijpen de actie al helemaal niet, aangezien West en zijn modellen zelf ook te maken krijgen met haat en racisme.

5 reacties

  • Emma Jacobs

    2 jaar geleden
    ALL lives matter. En welke kleur, geaardheid of geslacht je hebt zou geen punt mogen zijn. Al die bewegingen die ijveren voor gelijke rechten en kansen vergeten altijd 1 belangrijk iets: respect voor iedereen.
  • Wendy Van Gansen

    2 jaar geleden
    had nog too moeten achter staan, white life matters too, of nog beter all life matters. hetzelfde telt voor de LGBTQ gemeenschap, iedereen dezelfde rechten en plichten, niemand is beter dan een ander, dus stop nu allemaal met het slachtoffer spelen, kijk eerst in eigen boezem.
  • Willy Ivens

    2 jaar geleden
    Het opschrift zou "Every life matters" moeten zijn.
  • Rik Destenay

    2 jaar geleden
    Tja, we weten allemaal dat racisme tegen blanke mensen niet bestaat volgens velen. Waarschijnlijk degenen die niet in een centrumstad wonen. Dat BLM hier niet voor open staat, zegt genoeg over deze organisatie. Als je het aldus altijd zo éénzijdig bekijkt zoals hen, dan kom je nooit tot een dialoog, laat staan tot een oplossing. Misschien is dit wel gewoon een verdienmodel dat sommigen goed uitkomt. Zonder wederzijds begrip zal racisme nooit verdwijnen.
  • Jacob Aaronson

    2 jaar geleden
    Wat is er mis om de blanke medemens een hart onder de riem te steken? Mooi van hem.