De kerncentrale in TIhange.
Volledig scherm
De kerncentrale in TIhange. © EPA

Kernreactor Tihange 3 wellicht nog tot 15 oktober buiten werking

De kernreactor Tihange 3, die maandag onverwachts was stilgevallen, zal wellicht nog tot 15 oktober buiten werking zijn. Dat meldt uitbater Engie Electrabel. Maandag klonk het nog dat de kernreactor woensdagochtend wellicht zou heropstarten, maar dat lukt dus niet.

8 reacties

  • Geert Tamsyn

    2 jaar geleden
    Op dat ogenblik draaiden in Halen 2 windmolens op de 14. Meer dan wind genoeg, maar dan moet je al die gratis energie wel capteren, en de windmolens niet stilleggen om voorrang te geven aan de niet regelbare kernenergie.
  • Koen Raspoet

    2 jaar geleden
    Allemaal heel toevallig!!
  • Ronny Ooijen

    2 jaar geleden
    Geweldig hé, die o zo "betrouwbare" kernreactoren. Zie Frankrijk. Volgens waarzeggers zouden ze nog 20 jaar lang probleemloos werken. Voor de zoveelste maal nee dus.
  • Wilfried Dylst

    2 jaar geleden
    Men had gisteren al moeten beginnen met nieuwbouw.
  • Renée Verhoeven

    2 jaar geleden
    Gaat men nu ook vermelden dat we voor het ogenblik 2000MW windstroom hebben van de 5000MW geïnstalleerd vermogen? Dat is 3000MW te weinig omdat er niet genoeg wind is en de zon is ook al gepasseerd, dan maar weer volop aardgas stoken zeker uit buitenland, want er is niks anders meer, alles gesloten ten voordele van afwezige hernieuwbaar? Nieuwe centrale moest al lang in aanbouw zijn om gereed te zijn tegen 2030. De groenen gijselen ons al lang genoeg op energie vlak.