5 arrestaties in onderzoek naar invoer van 5 ton drugs in Antwerpse haven

De federale gerechtelijke politie van Antwerpen heeft vijf verdachten gearresteerd in onderzoek naar de invoer van 5.431 kilogram drugs in de Antwerpse haven. In totaal voerde de politie negen huiszoekingen uit in Essen, Hemiksem, Lille, Lokeren, Mortsel, Schelle en Wilrijk.

In opdracht van de onderzoeksrechter voerde de federale gerechtelijke politie van Antwerpen negen huiszoekingen uit in Essen, Hemiksem, Lille, Lokeren, Mortsel, Schelle en Wilrijk. "Vijf verdachten tussen 31 en 52 jaar zijn gearresteerd voor verhoor. Ze worden verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie, maar ze zijn ondertussen terug vrijgelaten", zegt Kristof Aerts, woordvoerder van parket van Antwerpen.

Die criminele organisatie zou gelinkt worden aan de invoer van cocaĆÆne en hasj via de Antwerpse haven. "Het gaat over 5.431 kilogram drugs, goed voor een crimineel vermogen van 141 miljoen euro. De organisatie zou op verschillende manieren te werk zijn gegaan voor de invoer van die verdovende middelen."

De federale gerechtelijke politie Antwerpen bracht de nieuwe strafbare feiten aan het licht tijdens een gerechtelijk onderzoek. "Specialisten van de politie slaagden erin om versleutelde berichten van Sky ECC te kraken, tijdens een onderzoek naar een mogelijke dienstverlenende criminele organisatie, die verdacht wordt bewust versleutelde telefoontoestellen door te verkopen aan het crimineel milieu."

Meest gelezen