© Jurgen Moons

© Jurgen Moons

© Jurgen Moons

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Wereldwaterdag op Middenschool Heilig Hart

Het is eindelijk een feit. Op 28 november 2016 hebben de verschillende onderwijsverstrekkers een engagementsverklaring ondertekend over gezonde drankjes en tussendoortjes op school. Middenschool Heilig Hart heeft hier echter niet op gewacht.

Jurgen Moons

Vanuit nascholingen is het inzicht gekomen dat gezond leven een positieve invloed heeft, zowel op welbevinden als op schoolse resultaten. Hoog tijd dus om onze leerlingen te stimuleren in het maken van gezonde keuzes.

In samenspraak met het CPBW en de ouderraad hebben we de daad bij het woord gevoerd. We zijn al in 2015 gestart met het motto ‘water en melk’. De leerlingen kunnen de hele dag gratis water krijgen op school. Daarnaast kunnen ze melk kopen in de eetzaal.

Uiteraard waren de leerlingen eerst niet laaiend enthousiast met onze nieuwe maatregel. Maar de juiste educatie heeft ervoor gezorgd dat jong en oud ondertussen overtuigd zijn van de positieve resultaten van gezonde keuzes.

We stoppen natuurlijk niet bij het ondertekenen van engagement. Zo hebben we op wereldwaterdag de leerlingen laten proeven van ‘gepimpt kraantjeswater’, goed voor de gezondheid, het milieu en onze smaakpapillen. Schol!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer