NVE

Raadslid Werner De Gres (Vlaams Belang) uit Wilrijk, die Lamkel Zé "mensaap" noemde, is ontslagen door werkgever Atlas Copco

Werner De Gres, die voor Vlaams Belang in de districtsraad van Wilrijk zit, is nu ook ontslagen bij zijn werkgever Atlas Copco. Dat gebeurt naar aanleiding van zijn racistische uitlatingen op Facebook. De Gres had voetballer Lamkel Zé een "mensaap" genoemd. Begin deze week had zijn partij hem daarom ook al tijdelijk op non-actief gezet.

“Atlas Copco heeft beslist om de professionele samenwerking met de heer De Gres te beëindigen. Dit naar aanleiding van racistische uitlatingen op sociale media, waarvoor onze werknemer reeds eerder een schriftelijke waarschuwing kreeg", laat Atlas Copco weten.

"Bij Atlas Copco in Wilrijk werken meer dan 50 verschillende nationaliteiten. We streven naar een diverse en inclusieve werkomgeving en vragen onze medewerkers een constructieve samenwerking aan te gaan. Racisme kent geen plaats binnen ons bedrijf", laat het Wilrijkse bedrijf weten.

Onze werknemer kreeg eerder al een verwittiging. Er is binnen ons bedrijf geen plaats voor racisme

Atlas Copco

Hun werknemer Werner De Gres, was deze week in het oog van de storm terechtgekomen, nadat hij zich racistisch had uitgelaten op Facebook. Daar had hij Kortrijk-voetballer Lamkel Zé een "mensaap" genoemd. Daarop besliste zijn partij om hem te schorsen, al zeker tot er een gesprek plaatsvond. "Er is geen plaats voor racisme binnen onze partij" liet Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken eerder aan Radio 2 Antwerpen weten. Maar nu heeft zijn werkgever dus beslist om de samenwerking met de man stop te zetten.

Vlaams Belang zal haar beslissing niet laten afhangen van wat Atlas Copco beslist heeft

Het interne gesprek tussen Werner De Gres en zijn partij, heeft nog niet plaatsgevonden, laat Frederik Pas, de woordvoerder van Vlaams Belang aan onze redactie weten. "Maar onze partij zal haar oordeel niet laten afhangen van wat Atlas Copco, de intussen ex-werkgever van Werner De Gres, beslist heeft." 

Meest gelezen