Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Samen met enkele andere lidstaten dringt België al maanden aan op een interventie op de gasmarkt om de torenhoge facturen in te dammen, maar de Commissie heeft een algemeen prijsplafond tot dusver afgehouden.
Volledig scherm
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Samen met enkele andere lidstaten dringt België al maanden aan op een interventie op de gasmarkt om de torenhoge facturen in te dammen, maar de Commissie heeft een algemeen prijsplafond tot dusver afgehouden. © ANP / EPA

Von der Leyen wil Europese gasprijzen drukken met prijsplafond en stelt ‘roadmap’ met 4 pijlers voor

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft de brief vrijgegeven waarmee ze op de Europese top van vrijdag het debat wil voeden over de aanpak van de energieprijzen. Ze stelt een ‘roadmap’ voor die uit vier luiken bestaat, waaronder de invoering van een prijsplafond op gas dat binnen de EU voor de productie van elektriciteit wordt gebruikt.

28 reacties

  • Harry peeters

    1 jaar geleden
    Allemaal goed en wel,,maar wanneer gaat er ook eens iets gedaan worden aan de veel te hoge Olie prijzen,want daar word met geen woord meer over gerept..terwijl de olie raffinaderijen maar blijven miljarden opstrijken..
  • Vincent Henry

    2 jaar geleden
    Europa is over 50 jaar een 3de wereldland. Wij zijn bankroet. De energiecrisis legt ons land lam. Politici zijn welstellend en vooral onbekwaam. Indien China, de toekomstige wereldleider, morgen alle producten en onderdelen weigert te leveren aan Europa, zinken we! En dan is er tevens de immense migratie en corona. En Europa met zijn (EU) Eigenzinnige Ursula doet er niets aan maar dweept met Zelensky...
  • Henri Demeer

    2 jaar geleden
    EU = Economische Utopie
  • Karine Roeland

    2 jaar geleden
    De grootste stommiteit dateert van 2013. De samenstelling van de Europese Unie. Alles is steeds duurder en duurder geworden. Van een Unie is helemaal geen sprake, want ieder land beslist afzonderlijk. In een Unie zou alles evenveel moeten kosten. Waarom kost bv. een liter diesel in België meer dan in Frankrijk? De Europese Unie zou 1 groot land moeten zijn.
  • John Stahl

    2 jaar geleden
    Denkt die nu echt dat de US hun gas gaan verkopen aan een door Europa vastgestelde prijs. Vergeet het maar. LNG uit de US is vele malen duurder dan het goedkope Russische gas.