Coca-colaflesje op strand.
Volledig scherm
Coca-colaflesje op strand. © Will Rose, Green Peace

Klimaattop VN wordt gesponsord door... Coca-Cola: "De grootste vervuiler ter wereld als sponsor nemen is gewoon waanzin”

Het is een beetje alsof Kom op tegen Kanker zich zou laten sponsoren door het sigarettenmerk Marlboro. Toch dacht de VN-klimaatconferentie, COP27, dat het een goed idee was om een sponsordeal te sluiten met Coca-Cola. Het bedrijf wordt door verschillende milieugroeperingen als ‘s werelds grootste vervuiler bestempeld en wordt nu door campagnevoerders beticht van ‘greenwashen’.

20 reacties

  • Azahaf Aziz

    2 jaar geleden
    Hypocrisie ten top!!!
  • Roger Poot

    2 jaar geleden
    En zo houden de multinationals de touwtjes in handen.
  • Jan Wuyts

    2 jaar geleden
    Tot nader order is het nog steeds niet Coca Cola die volle flesjes in zee dumpt. Maar wel de kopers die geen probleem hebben om volle flesjes of blikjes mee te zeulen, echter wel te beroerd om het leeggoed weer mee ´aar huis te nemen.
  • Roeland Van de Wal

    2 jaar geleden
    Toen de ramp met de Deepwater Horizon plaatsvond is later BP begonnen met het sponsoren van wat nu de grote milieubewegingen bezighoud.Op die manier hou je controle over het narratief.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Alsof de verbruiker een klein kind is en niet zelf kan beslissen. Ik heb tot nu toe in 2022 twee glazen cola op een terras gedronken. Het was heel warm en het smaakte geweldig. Maar in huis niet. Pas op, globaal bekeken zijn er vele bedrijven die bijdraaien. Te laat maar toch. Ze zijn reputatiegevoelig. Regeringen kunnen ook initiatief nemen.