Ana de Armas als Marilyn Monroe in 'Blonde'
Volledig scherm
PREMIUM
Ana de Armas als Marilyn Monroe in 'Blonde' © AP

“Dit is geen biopic, maar een horrorfilm”: waarom Netflixfilm ‘Blonde’ met de grond gelijk gemaakt wordt

FilmMarilyn Monroe ondergaat een abortus. De kijker mag het hele gebeuren meevolgen... vanuit haar vagina. De blonde ‘bombshell’ wordt ook brutaal verkracht, brengt een derde van de film topless door en noemt haar man ‘daddy’. Het zijn scènes die de kijkers van ‘Blonde’, over het leven van Marilyn Monroe, maar moeilijk weggeslikt krijgen. Zeker omdat het merendeel van de ‘biopic’ onbewezen, zo niet compleet verzonnen is. “Marilyn is al 60 jaar dood. Wanneer gaan we eindelijk haar échte verhaal vertellen?”

4 reacties

  • Karine Kuhn

    2 jaar geleden
    Ik was niet wild van de film al werd er inderdaad schitterend geacteerd. Ik heb me echter niet aan de meeste van de scenes gestoord. Het was m i duidelijk dat het geen biografisch correcte film was en dat sommige zaken werden uitvergroot. Niets mis mee. Enkel de foetusscenes gaven mij inderdaad onbehagen. Ik vond dat die de film neerhaalden en helemaal niet nodig waren voor het verhaal. Knip die scenes eruit en het wordt een best aanvaardbare film.
  • Steven Van Soom

    2 jaar geleden
    Kunnen we na al de negatieve kritieken het ook eens hebben over het goede, hierin volg ik Veerle, fotografisch was het geweldig en Ana speelde het met heel veel overtuiging ondanks de magere dialogen en vreselijk slechte acteerwerk van sommige andere acteurs
  • Kris Tyteca

    2 jaar geleden
    Prachtige film met een sublieme hoofdrol. En veelal realiteit in Hollywood?
  • Veerle Hertens

    2 jaar geleden
    De film is niet zo slecht. Het script en de dialogen konden veel beter. Maar de fotografie is mooi. Vooral de acteurs zijn super. Ana de Armas was hartbrekend overtuigend. Kijk, Norma Jean stierf jong door (zelf?)moord. Dit na een blits carrière, een affaire met de president en 2 moeilijke, turbulente huwelijken. Dit volgend op een a typische kindertijd...persoonlijk heb ik geen moeite om me in te beelden dat ze niet helemaal spoorde of te geloven dat ze misbruikt is.