Volgend jaar wordt de premie voor zonnepanelen gehalveerd, laat Vlaams minister van Energie Zuhal Demir weten.
Volledig scherm
Volgend jaar wordt de premie voor zonnepanelen gehalveerd, laat Vlaams minister van Energie Zuhal Demir weten. © Eneco/Photo News

Minister Demir: “Premies zonnepanelen worden volgend jaar onherroepelijk gehalveerd”

De premies voor zonnepanelen worden onherroepelijk gehalveerd volgend jaar, ondanks de grote leveringsproblemen. Dat maakte minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) woensdag duidelijk in het Vlaams Parlement na een vraag van Robrecht Bothuyne (CD&V).

209 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    1 jaar geleden
    Goed zo Zuhal, veel mensen laten zich verleiden door die premies, en zien achteraf dat zij alles kosten niet kunnen blijven betalen.
  • Ferdinand Nuyts

    1 jaar geleden
    Goed zo Zuhal Demir schaf alle “Premies" af, en dan kan je zien wie met zijn pensioen en minimum loon nog iets kan betalen.
  • Felix Lekime

    1 jaar geleden
    Lekime Felix Schaf beter de onrechtmatige certificaten af
  • robert stijnen

    1 jaar geleden
    Dat men moet 8 manden wachten op omvormers is een leugen in Nederland kan men ze gewoon bestelen en de week erna heeft men ze De installateurs hebben hier baat bij zo kunnen ze de prijs opdrijven komt erbij dat omvormers in Nederland een stuk goed koper zijn Dus stop met subsidies en de prijzen zullen veel maar dan ook veel dalen dit is van toepassing op al de mogelijke subsidies en men heeft minder ambtenaren en controleurs nodig wat ook een besparing is
  • Chris Op de Beeck

    1 jaar geleden
    Ik heb nooit subsidies gehad enkel dat exclusief en contractueel DNB mijn certificaat (GSC) oploopt aan een contractuele prijs. Is een certificaat voor uitgespaarde CO2 door groenestroom productie. DNB heeft die Certificaten (GSC) nodig om handel te drijven met vervuilende bedrijven die te veel CO2 uitstoten en zo boetes kunnen vermijden. DNB of overheid kan geen GSC produceren, dat kan enkel een groenestroom producent. Dus hoe kan een GSC dan een subsudie zijn?