Komt er een Europees prijsplafond op gas? "Het kan twee richtingen uit", waarschuwt expert Joannes Laveyne.
Volledig scherm
PREMIUM
Komt er een Europees prijsplafond op gas? "Het kan twee richtingen uit", waarschuwt expert Joannes Laveyne. © reuters / AP / Emy Elleboog

Dan toch Europees prijsplafond voor gas? Expert waarschuwt voor “nefaste gevolgen” en “nieuw probleem”

Komt er dan toch een Europees prijsplafond voor gas? Europees Commissievoorzitster Ursula von der Leyen doet de deur voorzichtig open voor het voorstel waar ook ons land pleitbezorger van is. Al waarschuwen experts voor ongewenste bijwerkingen. “En dan zitten we met een nieuw probleem.”

66 reacties

  • boudewijn schepers

    1 jaar geleden
    We hebben meer kerncentrales nodig en we moeten overstappen op elektrische verwarmen aan een betaalbare prijs
  • Yvette Dekleermaeker

    2 jaar geleden
    1 simpel antwoord. Indien de schepen met gas voorbijvaren, dan dient Europa de import te verbieden van landen waar deze schepen naartoe varen. Zonder afzetmarkt hebben zij geen gas nodig en kunnen wij rustig bepalen wat wij willen betalen. En spreken van een boycot zou ik het niet noemen want deze afzetters doen iets vergelijkbaar.
  • Paul Lejeune

    2 jaar geleden
    Saoudi Arabië wordt dus een bondgenoot van Rusland ! Hoog tijd om deze Kroonprins Moordenaar zwaar te sanctioneren ! Maar daar zullen de VS wel een stokje voor steken , want het een grote afnemer van wapens en zogenaamde bondgenoot van de VS . De VS lacht in zijn vuistje met de nabije ondergang van West Europa .
  • Henninckx Terry

    2 jaar geleden
    Europa,is een vogel 🐦 voor de 🐱 kat.
  • Roger Vanthillo

    2 jaar geleden
    We worden door onze beleidsvoerders permanent bedonderd. In hun dogmatisch denken, of spelen hier ook weer belangen, werden tegen elke realiteit in nog operationele kerncentrales gesloten. Nochtans, op dit ogenblik, een van de weinige middelen om onafhankelijk te blijven van gas en olie en de klimaatdoelstellingen makkelijker te halen.