Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Heeft Red Bull de regels overtreden? Maandag volgt pas duidelijkheid in ‘budget-gate’

Formule 1Er komt vandaag nog geen duidelijkheid over het al dan niet overtreden van het budgetplafond door onder meer Red Bull Racing in het vorige Formule 1-seizoen. De FIA meldt dat de financiële analyse en het vrijgeven van bijhorende certificaten langer op zich laat wachten. Waarom dat doet vermoeden dat het potje stinkt?

10 reacties

  • bernard depreytere

    2 jaar geleden
    De cijfers zijn gekend en zijn geen geruchten meer. RB heeft het budget met 14 miljoen overschreden. Maar zal waarschijnlijk niet gestraft worden omdat ze het onder de noemer motor ontwikkeling hebben ingeschreven,terwijl iedereen weet dat Honda die levert. Dus zoals al gezegd ze hebben het geld gebruikt om hun achterstand in te halen en er een voorsprong van te maken. Mercedes heeft dit jaar geen wagen, maar iedereen moet wel met gelijke kansen racen.
  • Andy Segers

    2 jaar geleden
    Zo als het artikel zegt: wilde geruchten. De feiten: de stuiterende Mercedes met "speciale" sidepods van Mercedes komt gewoon te kort en als slechte verliezer Toto Wolff de achterstand niet op de baan kan inhalen probeert hij het ernaast. Ferrari is een stuk competitiever, maar zij gooien de punten weg door tactische blunders. Ferrari zou ook beter niemand beschuldigen van competitie vervalsing, of is men de dubieuze regeling met de FIA al vergeten over de ilegaliteit van hun 2020 motor ?
  • Jannick Vdeecken

    2 jaar geleden
    Dubieuze race in Abu Dhabi 2021 . Nog nooit gebeurd dat achterliggers saftey car mogen inhalen . als blijkt dat Red Bull gefoefeld heeft straffen en uitsluiten en alle punten van 2021 + 2022 afpakken . Nu met de nieuwe FIA baas zal gerechtigheid misschien geschieden . Maar eerst moet het concreet zijn natuurlijk. In de jaren 1990 2000 werd er geracet echt geracet de beste won zonder veel aanpassingen .
  • Pascal Barth

    2 jaar geleden
    Niks punten afnemen, zijn de andere niets mee, budget volgend jaar en jaar nadien inkrimpen met 8.000.000
  • Sandra Mestdagh

    2 jaar geleden
    Rb en Max hebn er serieus voordeel uit gehaald, Reglement is reglement… Hoop dat ze beiden een zware sanctie krijgen.