© ATV

Makro Deurne stelt veilinghuis aan, terwijl de rekken in de winkel steeds leger ogen

Het veilinghuis Moyersoen heeft deze week alle stocks en meubels van supermarkt Makro in Deurne bekeken, en gaat nu schatten hoeveel Makro ervoor zou kunnen krijgen bij verkoop. Het einde van de winkel komt zo steeds dichterbij.

LEES OOK. Medewerkers Makro slaan alarm bij Voedselveiligheid: “We willen niet verder de ogen sluiten”

De groep boven Makro heeft een gerechtelijke reorganisatie aangevraagd. Dat was hoog nodig. In het boekjaar 2020-2021 hebben de Makro-winkels in België een verlies geleden van 41 miljoen euro. En dat was dan nog het ‘beste’ resultaat in zeven jaar. Het personeel van Makro in Deurne slaakte vorige maand in deze krant een noodkreet. “Deze winkel is niet te redden, laat het nu alsjeblieft stoppen”, klonk het toen.

LEES OOK. Personeel bij Makro is wanbeleid beu: “Deze winkel is niet meer te redden, laat het nu alstublieft stoppen”

Een maand later is de situatie er alleen maar erger op geworden. De winkel is nog altijd open, maar er is steeds minder te koop. Een toog waarin normaal tientallen soorten kazen liggen, stond er woensdag helemaal leeg bij. Ook het aanbod aan koeken, melk en yoghurt wordt steeds schaarser. Leveranciers leveren almaar minder aan. “We hebben nu gevraagd om nog maar één koeltoog open te doen, zodat we energie kunnen besparen”, zegt een personeelslid. “Dat geld kunnen we beter gebruiken voor het betalen van ontslagvergoedingen aan het personeel.”

Veel kaas is er bij Makro niet meer te koop ©  rr

Bronze Properties, de groep boven Makro, heeft deze week ook het veilinghuis Moyersoen laten langskomen. Moyersoen heeft een inventaris gemaakt van de stocks en meubels die in Makro in Deurne aanwezig zijn, en moet nu inschatten hoeveel Makro zou kunnen krijgen als ze die producten aan andere bedrijven verkopen.

Ook de directie van Makro lijkt nu dus de hoop voor het voortbestaan van de winkel te hebben opgegeven. “We denken dat we misschien nog tot eind november kunnen openblijven”, zegt een personeelslid.

LEES OOK. De rekken zijn leeg, maar de gangen wél vol bij Makro in Deurne: “Ramptoeristen, op zoek naar koopjes”

 cwil

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER