Autoverkoop in België op laagste niveau in 40 jaar

De autoverkoop in ons land is de laatste jaren ferm ingestort, zo laten verschillende mensen uit de autosector weten. De cijfers zouden het laagst in 40 jaar tijd liggen. De moeilijke economische situatie zorgt dat steeds minder mensen budget voorhanden hebben om een auto te kopen, maar ook de lange levertijden en het tekort aan onderdelen spelen een grote rol.

43 reacties

  • Jacques Huysentruyt

    2 jaar geleden
    heel normaal ,prijzen zijn enorm gestegen van nieuwe alsook tweedehands wagens, laat staan dat de elektrische ook niet verkopen wegens alleen veel te duur, wie kan nu een elektriche kopen die gemiddeld 50000€ kost, alleen bedrijven door dat die fiscaal 125% aftrekbaar zijn , in frankrijk krijg je als particulier 6000€ bij aankoop, in duitsland tot 7000 duizend €, niet moeilijk dat de verkoop in elkaar gezakt is
  • Johan Verbiest

    2 jaar geleden
    Tien jaar geleden een middenklas wagen gekocht voor 15000 euro,nu is onze wagen aan vervanging en ben verschoten van de prijzen..Voor een middenklas wagen zit je algauw aan de 25 a 30 duizend euro..als je een hybride of electrische wil zit je algauw aan de 35 a 50 duizend euro..Aan zulke prijzen is toch normaal dat autoverkoop ineen zal zakken,wie kan dit nog betalen..
  • Renée Verhoeven

    2 jaar geleden
    De verbrandingsauto kan niet anders dan duurder gemaakt worden of de elektrische variant kan er nooit tegen concurreren met prijsverschillen van 10keuro en meer. De gewone mens kan zich zo geen dure wagens meer veroorloven, daarom daalt verkoop! EV's rijden enkel rond door fiscale voordelen voor bedrijven en de verplichting voor bedrijven om tegen 2026 elektrisch te rijden. Particulieren kopen amper een EV, waarom zou je ook, enkel nadelen om net hetzelfde te doen dan brandstofwagen.
  • Refter Noorderlaan/ Oudaan

    2 jaar geleden
    Wie koop er op de dag van vandaag nog een nieuwe wagen, je moet gek zijn om daar je spaarcenten of een lening tegenaan te gooien. Geef mij maar mijn trouwe benzine ros en hou je EV rommel.
  • Stefaan Baert

    2 jaar geleden
    Koop een goeie oude moto met koffers en sitecar of aanhangwagentje. Betaalbaar en handig.