Geert Vanweehaeghe en zijn advocaat Frank Scheerlinck voor de rechtbank. Rechts Caroline Vyncke, die vermoord werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Vanweehaeghe en zijn advocaat Frank Scheerlinck voor de rechtbank. Rechts Caroline Vyncke, die vermoord werd. © Mathias Mariën

Speurders naar rechtbank voor schriftvervalsing tijdens onderzoek naar moord Caroline Vyncke: "Ze hebben de bekentenis van de partner afgedwongen”

Twee speurders van de West-Vlaamse politiezone Grensleie zullen zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor schriftvervalsing in het onderzoek naar de moord op Caroline Vyncke (42) elf jaar geleden. Zij zouden niet correct genoteerd hebben hoe de bekentenissen van de zwakbegaafde partner Geert Vanweehaeghe (44) precies tot stand kwamen. Volgens de advocaten van de man is er sprake van een “afgedwongen bekentenis”.

2 reacties

  • Francois Sals

    2 jaar geleden
    als het zo is , wat best zou kunnen ..want deze speurders wilden een zaak hebben , de manier waarop maakte niets uit , ze wilden scoren bij hun overste ...als het zo is ...geef ze maar 15 jaar cel en effectief hé .
  • Jo Bosman

    2 jaar geleden
    Dat verwonderd mij niks . Het gebeurd zelfs heel vaak . De voorhechtenis word heel veel misbruikt om bekentenissen af te dwingen. Daarom hebben we zoveel mensen in voorhechtenis en zijn onze gevangenissen overbevolkt.