Michiel Devlieger vertelt over 'The Mole', de Netflix-versie van 'De mol'
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel Devlieger vertelt over 'The Mole', de Netflix-versie van 'De mol' © Netflix/Play4

Bedenker Michiel Devlieger over de grootse Netflix-versie van 'De mol': "Brengt niet zoveel op als je zou denken"

TVIn 168 landen, maar niet bij ons. Vrijdag gaat op Netflix de internationale versie van ‘De Mol’ van start, maar ons land is een van de weinige waarin het programma niet in de catalogus staat. Maar hoe komt dat precies? Bedenker Michiel Devlieger - die ‘The Mole’ al kon bekijken - geeft tekst en uitleg, én verklapt hoeveel hij kreeg voor de verkoop van zijn ‘kindje’. “Eigenlijk verkoop je een soort bijbel, met daarin alle details van het concept.”

  1. Pim Symoens en vriendin Rebecca moesten droom voor gezinsuitbreiding opbergen: “Ik voelde me gefaald, ook als partner”
    PREMIUM
    tv

    Pim Symoens en vriendin Rebecca moesten droom voor gezinsuit­brei­ding opbergen: “Ik voelde me gefaald, ook als partner”

    Enkele jaren was hij hot in Vlaanderen, daarna verdween Pim Symoens (40) in de anonimiteit. ‘Sing Again’ zet de deur naar een comeback voorzichtig open. “Maar me zomaar in de showbizz storten... Daarvoor ga ik mijn meisjes niet opgeven”, zegt Pim aan ‘Dag Allemaal’, verwijzend naar vriendin Rebecca (38) en dochtertje Renée (3). “Het mooiste gezin ter wereld”, aldus Pim, al doet het nog steeds pijn dat er geen extra gezinsuitbreiding meer zal komen.
  2. “Er kwam oud verdriet naar boven. Dat heb ik nu kunnen loslaten”: Axel Daeseleire gaf zich (letterlijk) bloot tijdens tantrasessie
    PREMIUM
    TV

    “Er kwam oud verdriet naar boven. Dat heb ik nu kunnen loslaten”: Axel Daeseleire gaf zich (letterlijk) bloot tijdens tantrases­sie

    Toen Axel Daeseleire (55) zijn meest persoonlijke reeks van ‘Axel gaat binnen’ aankondigde, méénde hij het ook. De programmamaker maakte indruk toen hij in de recentste aflevering volledig naakt ging, als dank voor de tantrasessie die hij mocht ervaren. Daarnaast toonde hij ook ongeremd zijn emoties toen onverwerkte gevoelens naar boven kwamen. Axel legt onomwonden uit hoe hij tantra beleeft, waarom het niet zomaar een ‘orgie’ of sekte is en waarom hij zich letterlijk blootgaf. “Ik ga al meer dan 10 jaar naar een psycholoog, maar hier kom je echt tot de essentie.”
  1. Sabrina uit 'Don't Worry Be Happy' kroop uit diep dal: “Ik vond zelfmoord altijd egoïstisch. Maar plots dacht ik er ook over na”
    PREMIUM
    TV

    Sabrina uit 'Don't Worry Be Happy' kroop uit diep dal: “Ik vond zelfmoord altijd egoïstisch. Maar plots dacht ik er ook over na”

    “Vroeger kocht ik in de supermarkt wat ik wilde, nu klop ik aan bij de sociale kruidenier. Daar word je nederig van.” Als alleenstaande mama kent Sabrina Van Steenbergen de schaduwkant van het leven. Ooit baatte ze een succesvolle crèche uit, maar een zware burn-out zoog haar mentaal - én financieel - helemaal leeg. Hoe Sabrina haar leven nu op de rails houdt, toont ze in ‘Don’t Worry Be Happy’. “Toen ik invalide werd verklaard, voelde het alsof mijn leven voorbij was.”
  2. “Ik ben nog paar dagen in Zuid-Afrika gebleven om te bekomen”: Lynn Van den Broeck kwam zichzelf tegen in ‘Special forces’
    PREMIUM
    BV

    “Ik ben nog paar dagen in Zuid-Afri­ka gebleven om te bekomen”: Lynn Van den Broeck kwam zichzelf tegen in ‘Special forces’

    “Ik heb er amper tot niet geslapen. Je botst constant tegen je limieten.” Om maar te zeggen: de deelname van Lynn Van den Broeck (31) aan ‘Special forces’ was er eentje om u tegen te zeggen. De vriendin van Mathias Vergels ging tot het uiterste, en keerde diep onder de indruk terug. “Op een bepaald moment dacht ik zelfs: ik ga hier verdrinken”, vertelt ze in ‘Story’, waar ze ook vertelt waarom ze zo openhartig is. Hebben ze haar bij ‘Thuis’ aangesproken toen ze openlijk haar loon deelde?