Geert Vanweehaeghe en zijn advocaat Frank Scheerlinck voor de rechtbank. Rechts Caroline Vyncke, die vermoord werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Vanweehaeghe en zijn advocaat Frank Scheerlinck voor de rechtbank. Rechts Caroline Vyncke, die vermoord werd. © Mathias Mariën

Speurders naar rechtbank voor schriftvervalsing tijdens onderzoek naar moord Caroline Vyncke: "Ze hebben de bekentenis van de partner afgedwongen”

Twee speurders van de West-Vlaamse politiezone Grensleie zullen zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor schriftvervalsing in het onderzoek naar de moord op Caroline Vyncke (42) elf jaar geleden. Zij zouden niet correct genoteerd hebben hoe de bekentenissen van de zwakbegaafde partner Geert Vanweehaeghe (44) precies tot stand kwamen. Volgens de advocaten van de man is er sprake van een “afgedwongen bekentenis”.

2 reacties

  • Francois Sals

    2 jaar geleden
    als het zo is , wat best zou kunnen ..want deze speurders wilden een zaak hebben , de manier waarop maakte niets uit , ze wilden scoren bij hun overste ...als het zo is ...geef ze maar 15 jaar cel en effectief hé .
  • Jo Bosman

    2 jaar geleden
    Dat verwonderd mij niks . Het gebeurd zelfs heel vaak . De voorhechtenis word heel veel misbruikt om bekentenissen af te dwingen. Daarom hebben we zoveel mensen in voorhechtenis en zijn onze gevangenissen overbevolkt.
  1. KIJK. Collega’s MSKA gaan uit de bol na overwinning Christophe in The Voice: “Supertrots, maar ook wel wat schrik dat we hem hier op school gaan verliezen"
    PREMIUM

    KIJK. Collega’s MSKA gaan uit de bol na overwin­ning Christophe in The Voice: “Supertrots, maar ook wel wat schrik dat we hem hier op school gaan verliezen"

    Christophe Verholle (43) mag zich sinds vrijdagavond The Voice van Vlaanderen noemen. Zijn overwinning werd uitbundig gevierd in het MSKA Roeselare, waar de collega's van Christophe de finale van de VTM-talentenjacht op groot scherm volgden. “We gaan een bordje met het opschrift ‘The Voice van Vlaanderen‘ laten maken voor aan zijn bureau”, klinkt het apetrots in de middelbare school.
    Roeselare
  2. Na 35 jaar valt doek over sportmonument Blueberry Hill in Kortrijk, magazijn in rode baksteen krijgt 18 residentiële appartementen
    PREMIUM

    Na 35 jaar valt doek over sportmonu­ment Blueberry Hill in Kortrijk, magazijn in rode baksteen krijgt 18 residen­tiële appartemen­ten

    Het doek valt over Blueberry Hill in Kortrijk, 35 jaar geleden de eerste volwaardige klimzaal in zijn soort in Vlaanderen. Afscheid nemen kan tijdens een weekend vol activiteiten op 4 en 5 mei. Het gewezen magazijn wordt een nieuw woongebouw. En niet getreurd voor de klimmers onder ons: er komt een nieuwe klimzaal in Zwevegem. Er is nog 300.000 euro nodig om die miljoeneninvestering rond te krijgen. Daarom is er nu sinds kort een crowdlendingcampagne opgestart. Wat houdt die campagne precies in?
    Kortrijk