Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © BELGA

Vijfhonderd reizigers zitten anderhalf uur vast in trein tussen Gent en Brussel door defecte locomotief

BrusselVijfhonderd treinreizigers hebben donderdagochtend anderhalf uur vastgezeten in een trein tussen Gent en Brussel. Een defecte locomotief lag aan de basis van het probleem, laat de NMBS weten.

  1. Man steekt schoonzus 15 keer met mes: “Ze wil m’n vrouw met iemand anders laten trouwen in ruil voor 50.000 euro”
    PREMIUM
    Update

    Man steekt schoonzus 15 keer met mes: “Ze wil m’n vrouw met iemand anders laten trouwen in ruil voor 50.000 euro”

    Hij stak in een blinde woede de zus van zijn echtgenote neer, maar volgens beklaagde F.E. waren de vijftien messteken bedoeld als zelfverdediging. Dat het slachtoffer al jaren probeerde om het huwelijk van de twee op losse schroeven te zetten, zorgde volgens de verdediging voor de nodige spanningen. “Het slachtoffer is zélf een tweede mes gaan halen”, klinkt het daar. De rechtbank hield geen rekening met die uitleg en gaf de man 8 jaar cel.
    Stad Brussel
  2. Hoe gaat het met Jade (3), die zonder oortjes werd geboren? “Ruim 200.000 euro nodig, maar elke dag zetten we een stap richting Amerika”
    PREMIUM

    Hoe gaat het met Jade (3), die zonder oortjes werd geboren? “Ruim 200.000 euro nodig, maar elke dag zetten we een stap richting Amerika”

    “Het lijkt echt of iedereen zijn steentje wil bijdragen.” Gilles Vanderschelde (41) en Emilie Van Haudenhove (36), de ouders van Jade (3) deelden een jaar geleden hun verhaal in onze krant. Hun dochtertje werd door een zeldzame aandoening, genaamd microtie, geboren zonder oortjes. Om een operatie van meer dan 200.000 euro in Amerika te bekostigen, startten Gilles en Emilie een jaar geleden met een vzw en een inzamelactie. Loopt de crowdfunding vlot? En hoe stelt Jade het op school? Wij spraken met papa Gilles Vanderschelde. “Uit verdere onderzoeken dook plots nog een probleem op.”
    Wemmel