‘s Werelds grootste Pokémoncollectie – erkend door Guinness World Records – gaat onder de hamer.
Volledig scherm
‘s Werelds grootste Pokémoncollectie – erkend door Guinness World Records – gaat onder de hamer. © Hansons

IN BEELD. De grootste Pokémonverzameling ter wereld gaat onder de hamer

De grootste collectie Pokémonmemorabilia ter wereld gaat onder de hamer. De verzameling, die bestaat uit onder meer zeldzame kaarten, videospellen, speelgoed en een karrenvracht aan knuffels, werd over een periode van 25 jaar bijeen geschaard door een superfan, meldt de ‘BBC’. Het geheel kan tot wel 300.000 pond opbrengen, schat het betrokken veilinghuis.

  1. Yves (30) haalde alle media met vondst van zeldzaamste Pokémonkaart ter wereld, met waarde van bijna half miljoen euro: “Pokémonkaarten zijn de beste investering ter wereld”
    PREMIUM
    Hoogstraten

    Yves (30) haalde alle media met vondst van zeldzaams­te Pokémon­kaart ter wereld, met waarde van bijna half miljoen euro: “Pokémon­kaar­ten zijn de beste investe­ring ter wereld”

    Yves Bruynen uit Hoogstraten stond in april in het middelpunt van de belangstelling toen hij naar buiten trad met zijn ‘shadowless’ Charizard-kaart van de eerste editie, de zeldzaamste Pokémon-kaart ter wereld die een waarde heeft van bijna een half miljoen euro. Hij haalde alle krantenkoppen, was te horen op elke radiozender en belandde in de Cooke & Verhulst Show. Nog regelmatig komen media bij hem aankloppen voor zijn expertise op vlak van Pokémon, klanten lopen dan weer de deur van zijn Pokémon-winkel Flash Cards plat voor waardebepalingen of investeringsadvies. “Ik zou mijn kaart nu voor 350.000 euro kunnen verkopen, maar ik wil niet vloeken als ze over twee jaar een waarde van 1 miljoen euro heeft.”