Volgens burgemeester Wim Dries heeft de organisator met de politie afspraken gemaakt over programma, bewaking en inrichting. © RR

Afgelast vechtsportgala Maxpain gaat dan tóch door in Limburghal, programma wel aangepast

GENK -

Het vechtsportgala Maxpain gaat door op 8 oktober in de Limburghal in Genk. Vorige maand werd het afgelast uit vrees voor treffen tussen supporterskernen van Standaard en KRC Genk. Enkele maatregelen moeten dat nu voorkomen.

Chris Nelis

“Er zijn hiervoor duidelijke afspraken met de politie gemaakt”, zegt burgemeester Wim Dries. “Zowel op vlak van inrichting, als op vlak van bewaking. Bovendien is het programma aangepast zodat de kans op een treffen kleiner is. Het helemaal uitsluiten kan je nooit, maar de maatregelen lijken ons voldoende om het gala te laten doorgaan.”

Organisator Christo Dimitrakakis van Muay Thai Genk is blij dat het alsnog kan doorgaan. “We hebben door de afgelasting vorige maand zo’n vijfhonderd tickets moeten terugbetalen”, zegt Dimitrakakis. “Dat was een flinke streep door onze rekening. Hopelijk hebben we nu een flinke opkomst zodat we toch uit de kosten kunnen geraken. Ik denk wel dat het zal vlotten. Mensen hebben lang binnen gezeten door corona en snakken naar zulke sportevenementen.”

De deuren gaan open om 15 uur. Om 16 uur gaat het voorprogramma van start en om 19 uur het hoofdprogramma. De toegang bedraagt 30 euro in voorverkoop en 35 euro aan de kassa. www.maxpain-events.com( CN )

 ©  RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer