©  Jogging Bilzen / TP

David (46) sterft bij ongeval tussen twee speedpedelecs en laat vrouw en twee kinderen na: “Het gemis zal groot zijn”

Bij het zware verkeersongeval tussen twee speedpedelecs op de Henry Fordlaan in Genk is David Camps (46) uit Bilzen donderdag overleden. De technische adviseur van de WICO Juniorcampus in Neerpelt was onderweg naar zijn werk. “Hij was een ontzettend vriendelijke kerel.”

Het ongeval gebeurde op het fietspad langs de rotonde ter hoogte van de Beverststraat. Op dat vrijliggende fietspad mag in beide richtingen worden gefietst. De twee fietsers waren allebei op weg naar het werk en kwamen uit tegenovergestelde richtingen gereden toen ze om een onbekende reden tegen elkaar botsten en vielen.

De ambulance en de mug-arts snelden ter plaatse, maar voor de 46-jarige man uit Bilzen kwam alle hulp te laat. Hij overleed ter plaatse. De andere fietser, een 52-jarige man uit Alken, raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK. Steeds meer speed pedelecs op onze wegen, maar infrastructuur kan die explosie niet aan: “Snelheidsverschil is gewoon erg gevaarlijk”

Joggingclub

David Camps was in Bilzen gekend om zijn sportieve prestaties. “Al zolang ik me kan herinneren is David lid bij de joggingclub. Een zeer sportieve man met het hart op de juiste plaats”, vertelt Peter Thijs van de club. “Elk jaar stond hij als eerste klaar om mee te lopen met de 100 kilometer voor Kom op Tegen Kanker. In september zijn we nog samen gaan lopen in Knokke. Maar ook bij de andere activiteiten om geld in te zamelen voor Kom op Tegen Kanker stond hij paraat om een handje toe te steken. We zijn allemaal geschrokken van dit tragische nieuws”, vertelt Peter Thijs van de joggingclub in Bilzen.

Ook bij Luc Moors kwam het nieuws hard aan. “Onze passie voor het lopen zorgde ervoor dat we al jaren goede kameraden waren. Elke zondagmorgen gingen we steevast onze 17 kilometers lopen rond het kasteel in Alden Biesen of in de bossen van Gellik. David was super sportief, een zeer goede loper en een ontzettend vriendelijke kerel. Iemand waar je altijd kon op rekenen. Woensdagavond hebben we nog samen met de club onze kilometers gelopen in Bilzen. Dat hij er nu niet meer is, is niet te vatten. Het gemis zal groot zijn”, aldus zijn geëmotioneerde kameraad.

Collega’s

Ook op het werk van David is de verslagenheid groot. De directie van de Juniorcampus in Neerpelt laat weten dat de juniorcampus en bij uitbreiding de hele scholengemeenschap in diepe rouw is na het plotse overlijden van een zeer gewaardeerde collega.

Het slachtoffer laat een vrouw en twee kinderen achter.

LEES OOK. Na dodelijk ongeval met speedpedelecs pleit VIAS voor duidelijke regels: “Laat ze in zone 30 of 50 op de rijbaan fietsen”

David Camps, helemaal links bij de jogging in Bilzen. ©  Jogging Bilzen

(JoGe/Siol/MM)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER