© BELGA

Nys en Vanthourenhout rukken op in Cape Epic, ondanks een paard en loden hitte

Sven Nys en Sven Vanthourenhout lijken met de dag beter en sterker te worden in Cape Epic. En dat was nodig want met 78 km en 1.650 hoogtemeters in wederom verzengende Afrikaanse temperaturen, stond een pittige derde rit op het programma van deze legendarische en zwaarste mountainbikewedstrijd ter wereld.

vml

Het duo Nys en Vanthourenhout startte uitstekend en kwam al snel in het zog van andere kleppers als Hermida, Rodriguez, Evans, Hincapie en Brentjes.

‘’Toen we 30 kilometer in de benen hadden, werden we verrast door een paard dat plots ons pad kruiste. We schrokken ons rot en konden het dier maar net ontwijken. Het paard leek minder onder de indruk te zijn, want het bleef gewoon staan”, aldus Nys.

Na 40 km stond de Zig-Zag beklimming op het programma, de scherprechter van de dag, en naar het einde van de rit kregen Nys en Vanthourenhout het moeilijker maar ze finishten toch op een puike 31ste plaats. Daarmee schuiven ze ook op naar de 41ste plek in het algemeen klassement bij de recreanten. “Dit was beslist de allermooiste rit tot nu toe voor ons beiden”, pufte Nys.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij de vele recreanten werd het een ware veldslag. Tegen het middaguur steeg het kwik tot 39°C. Een groot deel van de renners was na 7 uur nog steeds niet toegekomen. Compleet uitgedroogd zakte menig deelnemer door de knieën na de finish.

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer