De afgelopen decennia werd de gevaarlijke zeestraat nauwelijks meer overgestoken.
Volledig scherm
De afgelopen decennia werd de gevaarlijke zeestraat nauwelijks meer overgestoken. © Getty Images

Zoals in de Koude Oorlog: twee Russen vluchten in klein bootje naar Alaska om aan oorlog in Oekraïne te ontsnappen

Twee Russen zijn vanuit het verre oosten van Rusland per boot de Beringstraat overgestoken en hebben zo Alaska bereikt. Op het afgelegen eiland St. Lawrence zijn de twee gearresteerd, waarna ze volgens de Amerikaanse autoriteiten asiel hebben aangevraagd om zo onder de Russische militaire mobilisatie uit te komen.

3 reacties

  • Ria Adams

    2 jaar geleden
    Velen zullen proberen te vluchten om hun vel te redden waar ze gelijk in hebben .Wie wil er nu sterven voor een gek?
  • Danielle Duym

    2 jaar geleden
    Marco Di Scarpa. Deze mensen zijn gewone burgers die propaganda en desinformatie te slikken kregen. Ze konden geen juist oordeel vellen. Nooit in hun wildste dromen zullen ze gedacht hebben ooit gemobiliseerd te worden. Wees maar gerust dat de burgers hier ook niet alles weten en misschien moeten we op een dag ook gaan lopen.
  • Mark Vrijdaghs

    2 jaar geleden
    Toen Rusland Oekraïne binnenviel zowat 7 maanden geleden heb je de Russische millenials niet gehoord of gelezen. Ook tot aan de mobilisatie was het heel stil van hun kant. Geen enkel protest, ook niet via sociale media. Nu ze betrokken partij zijn geworden is hun houding navenant. Ik zou durven zeggen dat ze allemaal zonder pardon moeten teruggestuurd worden.