ANTWERPEN LIVE. Schepen Ait Daoud na werkbezoek in Marokko: “Een kleine investering voor onze stad, maakt daar een wereld van verschil”

De Antwerpse schepen van Ontwikkelingssamenwerking en Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) is terug in het land na een meerdaags werkbezoek samen met burgemeester Bart De Wever. Ze brachten onder meer een bezoek aan projecten die de stad Antwerpen in het Noord-Afrikaanse land financiert. Schepen Ait Daoud was vooral onder de indruk van het bezoek aan een naaiatelier. “Voor de stad gaat het om een kleine investering, maar voor de mensen die er werken kan het een wereld van verschil maken”, zegt de schepen in Antwerpen Live.

joro

Het bewuste naaiatelier dat de Antwerpse excellenties bezochten is gelegen in in de Oriental-regio. “Een schitterend project voor vrouwen die geen of weinig toegang hebben tot de arbeidsmarkt”, vertelt de schepen. “Het is een project dat draait rond kansen bieden en kansen grijpen en dat spreekt me erg aan.”

LEES OOK. Met Nabilla Ait Daoud op werkbezoek in de Marokkaanse Oriental: “Mensen helpen en investeren in duurzaamheid is belangrijk”

Ook dit is een van de projecten die de stad Antwerpen financieel mee ondersteunt. “Voor ons gaat het om kleine bedragen, maar voor hen kan het een wereld van verschil maken”, legt Ait Daoud uit. “Ze leren er naaien en krijgen zo uitzicht op een eigen inkomen.”

Maar de stad Antwerpen ondersteunt in Marokko nog tal van andere projecten die draaien rond duurzame versterking van lokale landbouwers of ambachtslieden, maar ook rond artisanale projecten, ecotoerisme, gelijke vrouwenrechten, onderwijs, gezondheidszorg, … “Dit werkbezoek had tot doel om deze samenwerkingsverbanden aan te halen en te versterken.

Ook het bezoek aan de lokale radiozender Hit Radio was een aangename ervaring voor de schepen. “De zender heeft maar liefst 3,5 miljoen luisteraars en is ook enorm populair bij Marokkaanse jongeren in onze stad. Zo blijven ze op de hoogte van wat er in hun land van herkomst gebeurt.”

LEES OOK. Marokkaanse zender bereikt dagelijks 125.000 jongeren bij ons: “Hit Radio is voor hen wat Minerva is voor senioren”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV