Milan Troonbeeckx gaat vanaf november samen met zijn ouders een krantenshop/giftshop beginnen: “En dan te weten dat ik geen ochtendmens ben.” © Raymond Lemmens

THES-middenvelder Milan Troonbeeckx gaat krantenwinkel uitbaten: “Nochtans geen ochtendmens”

Hij scoorde in zijn debuutmatch voor Dessel - “Een onbeschrijflijk gevoel” - en hij kijkt op z’n twintigste al véél verder vooruit dan de confrontatie met z’n ex-ploeg. “Ik heb samen met mijn ouders een krantenwinkel/giftshop gekocht. En weten dat ik geen ochtendmens ben”, lacht Milan Troonbeeckx, de Lommel-huurling van THES.

Kristof Jacobs

LEES OOK. UIT DE SCHADUW. ‘Mieke’ uit Familie, mama van Thes-doelman: “Eigenlijk wil ik gewoon de mama van Arno zijn”

Drie punten en een twaalf op twaalf. Met minder mag THES Sport zaterdag (20.30u) tegen staartploeg Dessel niet tevreden zijn. Voor Lommel-huurling Milan Troonbeeckx (20) is het een duel tegen zijn ex-club. Troonbeeckx speelde in zijn jeugd bij Westerlo en Lierse, maar maakte als 15-jarige snaak de overstap naar Dessel.

 ©  Raymond Lemmens

“Ik voelde me goed bij Westerlo en deed het verre van slecht, maar de laatste trainer zag me liever vertrekken”, zegt de Herenthoutenaar. “Er was interesse van meerdere clubs, maar uiteindelijk viel de keuze op Dessel. Na een goed seizoen bij de U16 werd ik overgeheveld naar de A-kern. Het heeft enkele weken geduurd voor ik mijn kans kreeg, maar bij mijn debuut tegen Rupel-Boom viel ik een kwartier voor tijd in en scoorde ik tien minuten later de 4-0. Ik liep over van emoties, de ploegmaats waren superblij voor mij. Dat gevoel was onbeschrijfelijk.”

Zijn sterke prestaties leverden hem een transfer naar Lommel op en daar deed Troonbeeckx het aanvankelijk goed, maar zijn speelminuten slonken ieder jaar. Een uitleenbeurt was intussen aangewezen. “Vorig jaar was er al contact met THES, maar toen mocht ik niet vertrekken. Dit jaar vonden ze het in Lommel wel een goede stap. Ik begon goed in THES met enkele basisplaatsen, ondertussen begin ik spijtig genoeg vaker op de bank. Maar ik voel me goed, zit in een geweldige groep en heb dus geen spijt.”

 ©  Raymond Lemmens

Troonbeeckx is pas twintig, maar denkt toch al aan zijn tijd na het voetbal. “Momenteel heb ik als prof nog veel vrije tijd en slaat de verveling soms toe, maar daar gaat vanaf november verandering in komen”, zegt hij. “Ik heb samen met mijn ouders een krantenwinkel/giftshop in Herenthout gekocht en daar ga ik ook mijn shiften draaien. In plaats van om 10u ga ik vanaf dan ook regelmatig om 4u moeten opstaan. En weten dat ik helemaal geen ochtendmens ben. Maar ik heb al afspraken gemaakt met mijn ma, dus ik moet niet iedere ochtend zo vroeg op (lacht). Ach weet je, uiteindelijk kan ik op die manier een centje bijverdienen. Ik studeerde wel LO, maar omdat ik als 17-jarige een profcontract tekende, heb ik mijn studies niet afgemaakt. Met die winkel heb ik een vangnet voor na het voetbal.”

 ©  Raymond Lemmens

THES: M. Vermijl (lies) en Voca (voet) zijn nog twijfelachtig.

De kern: Valkenaers, Smeyers, Vanaken, Bammens, Coomans, Hulsmans, De Jonghe, Kerckhofs, Jeunen, L. Vermijl, Voca (?), Swinnen, M. Vermijl (?), Troonbeeckx, Bertaccini, Naqqadi, Spruyt, Mbuyi-Mbayo.