Vivaldi wil naast een crisismanager ook een hervormingsregering zijn. Het argument dat hervormen tijdens een crisis niet mogelijk is, botst op de stelling dat crisisbeheer ‘het nieuwe normaal’ is.
Volledig scherm
PREMIUM
Vivaldi wil naast een crisismanager ook een hervormingsregering zijn. Het argument dat hervormen tijdens een crisis niet mogelijk is, botst op de stelling dat crisisbeheer ‘het nieuwe normaal’ is. © EPA/STEPHANIE LECOCQ

Zelfs ondanks al haar intern kabaal en gekijf geeft Vivaldi op zijn minst meer de indruk bezig te zijn met de mensen dan Jambon I

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.

31 reacties

  • bob jansens

    2 jaar geleden
    wat heeft Vivaldi al effectief gedaan? het is vooral een regering van aankondigingen. Alles wat ze zogezegd gaan doen moet eerst nog effectief goedgekeurd worden, en zoals altijd, ger is pas een akkoord als er een akkoord is over alles.
  • Stef De Vos

    2 jaar geleden
    Dat Vivaldi 'de indruk' geeft goed bezig te zijn met de mensen dankt ze aan haar marketingbeleid. Rijkelijk in de media komen zeggen wat ze in EU-meetings 'gaan', 'zullen', 'willen' en 'moeten' voorstellen en verdedigen, levert amper een resultaat op. Onlangs kwam De Croo terug uit Praag met alweer een 'princiepsakkoord'! Waar blijft het resultaat van zijn al drie maanden oude 'princiepsakkoord' met Engie/Electrabel? Media, stel hem die vraag eens.
  • Marlene De Smedt

    2 jaar geleden
    Wat ook tegen de borst stoot is de zeer lage kwaliteit van het politiek debat en het groot gebrek aan inhoud. Kan iemand mij uitleggen wat de relevantie is van het soort schoeisel dat C. Rousseau draagt, en het prijskaartje dat daar aan kleeft? Vandaag aangehaald in een interview door B. Pas. Kopen we daar iets mee? Dan vond ik de recente uitspraken (die niet noodzakelijk met elkaar sporen) van V. Van Peteghem, E. De Bleeker, A. De Croo, F. Vandenbroucke, J. Vaneeckhout toch een pak relevanter.
  • Tipene Amaru

    2 jaar geleden
    Die hebben allemaal zoveel gestudeerd ? Politiekers kunnen nog geen huishouden runnen met een werkmansloon !
  • Steve Delanghe

    2 jaar geleden
    Eén iets moeten we doen, massaal anti-politiek stemmen in 2024.