Experts Joannes Laveyne (UGent) en Jilles van den Beukel (HCSS) voorspellen nog enkele jaren van dreigende gastekorten en hoge energieprijzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Experts Joannes Laveyne (UGent) en Jilles van den Beukel (HCSS) voorspellen nog enkele jaren van dreigende gastekorten en hoge energieprijzen. © Shutterstock / Emy Elleboog / RV

Het stopt helaas niet na deze winter, experts voorspellen nog jaren van dreigende gastekorten en hoge prijzen: “Volgend jaar wordt nóg moeilijker”

Het zal niet volstaan om één winter kou te lijden om door deze energiecrisis heen te komen. Komende jaren wordt het zo mogelijk nóg uitdagender om een gastekort te vermijden. Met aanhoudend hoge prijzen tot gevolg. “De échte verlichting op de energiemarkten komt pas in 2025", klinkt het. Ondertussen hebben we slechts één, échte remedie zelf in handen.

83 reacties

  • Ruben Beylemans

    1 jaar geleden
    Als de experts zo goed kunnen uitleggen dan kunnen ze ook achter oplossingen zoeken in plaats van de boel op te jagen en op te blazen. Niemand heeft hier iets aan en daar bij mensen beginnen in andere verwarmingstoestellen te investeren die het kan natuurlijk.
  • Paul Van Hooland

    2 jaar geleden
    Stop met de mensen schrik aan te doen .
  • Yolande MARIS

    2 jaar geleden
    Er zijn geen te korten ,het is een georganiseerde overval op onze laatste centen.Onze spaarrekeningen zijn al lang een doorn in het oog van onze politiekers en voka die vinden dat zij het recht hebben om onze centen te beheren en de banken faciliteren dit,probeer maar eens een som af te halen ,dan wordt je onder druk gezet met de woorden " de FOD wil dat niet ,u kunt niets meer cash betalen enz".
  • Patrick Rens

    2 jaar geleden
    Besteed de miljarden voor de oppermachtige windturbine-lobby die ons land volkladt tot een industrieel energielandschap dringend aan een thoriumcentrale per provincie. Alles opgelost, ook de netwerkproblemen. Nu bestellen, niet dralen. En de echte oplossing zal in de verdere toekomst komen van kernfusie: de heilige graal van de energie.
  • jos van steenwinckel

    2 jaar geleden
    Maximaal inzetten op steenkool en kernenergie! Laat het milieu een paar jaar links liggen. We vervuilen nu toch al zo lang. Op die 2 extra jaartjes zal het nu ook niet aankomen!