Tesla-oprichter en -CEO tijdens een persconferentie in de fabriek van de autofabrikant in het Chinese Shanghai.
Volledig scherm
Tesla-oprichter en -CEO tijdens een persconferentie in de fabriek van de autofabrikant in het Chinese Shanghai. © REUTERS

Na forse kritiek op vredesplan Oekraïne, komt Musk met idee voor Taiwan-China: “Opmerkingen slaan nergens op”

Enkele dagen nadat hij op Twitter een plan formuleerde om de oorlog tussen Oekraïne en Rusland op te lossen, suggereert multimiljardair Elon Musk dat de spanningen tussen Taiwan en China opgelost kunnen worden door enige controle van het eiland over te dragen aan de Chinese regering. “Musk houdt geen rekening met Taiwanezen”, reageert dr. Zsuzsa Ferenczy, VUB-politicoloog gespecialiseerd in Oost-Azië en India.

15 reacties

  • hans voet

    2 jaar geleden
    Één zeer intelligent man, met een hart voor mensen. Geen oorlog stokende politieker die voor zijn prive financieel voordeel miljoenen mensen in de dood en ellende stuurt. Vrede is steeds wederzijds water bij de wijn doen.
  • Frans Peeters

    2 jaar geleden
    De brug tussen China niet te hard opblazen, het enige wat China tegenhoud is.een kernbom door Poetin en zolang zijn zei de lachende derde
  • Dirk Vade

    2 jaar geleden
    Over Oekraine had ie gelijk. Laat Krim en Donetsk-gebieden aan Rusland en sluit vrede. Die 2 gebieden zit vol Russen. Als we oorlog laten aanslepen komt er een dag dat Amerikanen wapens zetten op grens en dan is het nucleaire oorlog. Oekraine mag niet bij NATO en moet neutraal blijven. Ironisch genoeg hebben Oekrainers en Russen zelfde oorsprong (Kievse Rijk, Vladimir de Grote, Slavische stammen,..) dus Oekrainers zijn Russen en Russen Oekrainers.
  • Frederic Migom

    2 jaar geleden
    Hij bewijst 2 zaken: dat intelligent zijn niet hetzelfde betekent als capabel zijn, en dat zijn eigen profijt primeert op de vrijheid van een gans volk.
  • Jan Vannuffelen

    2 jaar geleden
    Ik vind dat we geen tesla's meer moeten kopen, maar Europese electrische auto's. Die zijn tevens veel mooier dan zijn spuuglelijke auto's.